RM1.8 juta untuk facebook account [Version 2]

Assalammualaikum,

Ini sekadar satu pandangan dan juga penulisan bebas dan bukan berniat untuk mencederakan sesiapa dan menghimpit perasaan sesiapa. Sebagai rakyat, kita bebas bersuara mengikut batasan-batasan Islam. Oleh itu, ini sekadar satu pemikiran oleh saya.

Saya cuba mencari syarikat yang dikatakan Impact Creations Sdn. Bhd. melalui Google, tetapi malangnya tidak dapat juga mencarinya tetapi dapat mencari serba sedikit mengenainya

Antaranya:-

1) Impact Creations (M) Sdn Bhd, which was a 100% bumiputra company, was one of the five companies awarded with a contract. She said Impact Creations and Impact Challenger were two separate companies. Impact Creations, she said, was owned by Hamidah Yussof and Siti Alwiyah Jally.

2) Google Search

Dan lain-lain lagi

Dan tahukah anda, Angry Birds yang terhebat di dunia pada masa kini tu pun initial costnya adalah:-

“….Angry Birds ‘cost Rovio $140k, has made $70m’…”

Tetapi game Tourism Malaysia Bernilai RM300k, dapatkah kembali RMpuluh2 juta? Walaupun bukan berniat keuntungan, tetapi kerajaan harus sedar, bukan mereka sahaja yang membolehkan mereka berjaya menarik pelancong, tetapi rakyat. Rakyat itu sendiri merupakan aset utama. Jika mat salleh datang katakan, siapa lagi akan menjawab soalan yang dtanya, confirm rakyat akan jawab jika mereka sesat jalan.

Bahkan, berjuta rakyat Malaysia mempunyai rakan diluar negara dan menolong mempromosi Malaysia ini. Harus sedar, tidak guna membangunkan projek berjuta tetapi angkuh sendiri.

Saya tidak tahu apa lagi yang berlaku selepas ini. Semoga pilihan anda yang anda akan buat pada pilihanraya akan datang merupakan pilihan yang amat bagus dan mampu membawa keadilan kepada dunia ini. Dunia ini makin lama makin menghampiri masanya, itulah, berfikir dengan baik sebelum membuat undi anda. Pilih yang terbaik dan terbaik.

Waallahualam.

Published by razorjr

Research and Academician

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: