Assalammualaikum,

Some photos to share. Well, no need to explain more, pics explain better

Seorang peserta bertanyakan soalan kepada Speaker Dr. Daniel Tanir

Ketika ucapan Speaker ke-2. Ketika ini saya pun tidak pasti kenapa dimulakan dengan speaker no.2, tetapi akhirnya mendapat tahu sendiri-sendiri di mana speaker pertama telah digantikan dengan orang lain. Datang lewat sebab nak mencari tempat ni kat mana. UMP ada dua kampus, salah pergi nanti jauh nanti nak kene patah balik. Mujur ni cawangan dekat Gambang aje, dekat sedikit berbanding di Pekan.

Ketika hendak melakukan proses penyampaian cenderamata kepada speaker. Selepas ini time untuk coffee break pula di mana makanannya agak tidak sedap. Sandwichnya agak kurang memberangsangkan

Pentas ICSECS 2011. Agak simple dan mudah sahaja. Penganjur kurang mementingkan latar belakangnya.

.

.

Kemudian, saya dan isteri bergerak ke MRSM Kuantan untuk melihat-lihat kembali kenangan ketika di Sekolah lebih kurang 9 ke 10 tahun yang lepas. Sebenarnya berlangsung satu bengkel atau event “Sirih Pulang Ke Gagang” untuk 2011 ini. Jadi, setelah 9-10 tahun tidak hadir, maka saya dan isteri hadir walaupun lewat sehari. Student tengah cuti sebab jumaat sampai ahad ada SPKG 2011, so diorang boleh keluar “outing” dan berehat2. Kami ambil kesempatan dengan mengambil gambar2 di sekitar MRSM Kuantan ini.

Ini gambar setelah memasuki perkarangan MRSM Kuantan. Kelihatan tempat parking sebelah dewan, Dewan Ilmu

Tempat guru besar dan tempat saya bergambar bersama-sama Homeroom Al-Farabi.

SPKG Banner. Dah tamat sudah yang 2011. InsyaAllah after few years akan datang lagi. Tidak best pula rasanya if tiap-tiap tahun datang. Tapi bergantung kepada time and time and time

Bangunan blok baru. Dulu sekadar laluan belakang yang ada seperti taman2

Papan-papan kenyataan. Disinilah terpampangnya markah2 orang yang hebat-hebat dari segi Matematik, Fizik, Kimia dll.

Perjalanan menuju ke makmal-makmal

Dulu laluan nih boleh tembus ke sana. Sekarang dah disekat.

Dikira pintu yang satu lagi. Disinilah tiap-tiap malam (hampir tiap malam) ada gerai makanan yang saya dan kengkawan tempah makanan.

Ini balik ke sebelah Dewan Ilmu. Sini tempat berkumpul-kumpul dahulu sebelum masuk ke dewan untuk perhimpunan

Pemandangan padang. Sungguh “bring back memories”

Blok tingkat lima dulu. Sekarang dah berubah dah dari segi susunan kelas dan homeroom kelas

Menuju ke kelas lama saya dan isteri

Kelas 5E2 dahulunya (back to 2001/2002)

Kelas my wife, 5F1.

Pandangan dari kelas. Dulu nak tengok DS dah ada makanan dan orang dah ke Dewan Selera atau tidak. Malam-malam membeli nasi lemak kat tepi dewan makan tersebut sehingga berebut2

Perjalanan Menuju ke Dewan Selera

Tempat penghantaran Dobi. Seperti biasa keadaannya

Keadaan di hadapan laluan masuk ke Dewan Selera

Menuju ke blok saya yang lama dahulu

Inilah blok saya dahulu. Tingkat bawah

Entrance ke JA West

Tempat ambil air. Dulu just dinding aje, takde tembus2 dua tingkap tu

Dewan Selera, tengah tutup.

Tempat basuh tangan still sama sahaja seperti dahulu

Koperasi dah berpindah ke sini.

*Minta tolong sorang pelajar form 1 ni tangkapkan. Tengok macam umur baru 7,8 tahun tapi rupanya tingkatan 1 aje.

Bermain basketball. Kenangan satu ketika dahulu di MRSM Kuantan

.

.

Jadi, itu untuk hari yang pertama di Kuantan. Registration dan keynote speaker listening programme. And then some visiting to my old school which is MRSM Kuantan. That happened to have some minor changes (not much) but the important thing is, we finally be able to come here and do some visiting. See you guys on the 2nd day photo upload

Tuesday, 28th June 2011, is my presentation day which is set to occur on 2.30 pm to 4.30 pm at CENFED 2, UMP Gambang,

About the Author razorjr

Research and Academician

One comment

  1. tumpang tanya,abang(?)tak de ke gambar dorm. Saya pun akan jadi pelajar kat sana bermula 4 febuari ni. Nak jugak saya tahu berapa orang tinggal dalam satu dorm. Katilnya setingkat atau double decker?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s