Dua minggu lagi semester nak bukak

Salam, Tinggal dua minggu lagi semester kedua universiti awam akan bermula. Persediaan seperti biasa adalah dari segi updates nota, lab experimen atau sebarang ujian, kuiz dan lain jika diperlukan. Yang hakikatnya saya rasa kebanyakkan pensyarah pun tidak update sangat begitu juga saya kecuali jika ianya benar-benar perlukan update seperti perubahan software atau sudah 10 tahunContinue reading “Dua minggu lagi semester nak bukak”

Hujah Dan Dalil

Salam, Saya kagumi ulama sebab depa baca dan faham ayat Al Quran dan Hadith power dari saya. Cuma bila saya tanya dalil kena jawab dan jelaskan terperinci. Zaman dahulu, banyak orang2 tua sekadar cakap “ikut aja cakap orang tua jangan banyak soal”. Hasilnya, berlaku pelbagai kekeliruan akibat tiada penjelasan.  Anda tanya sahajalah orang2 tua andaContinue reading “Hujah Dan Dalil”

Itulah kehidupan…

Salam, Januari ini telah banyak kes kes di facebook dan pelbagai lagi perkara kita lihat. Nak sebut tapi dah jadi mcm biasa dah pun Banyak sangat. Buka facebook anda dan cuba scroll dalam masa 30 minit pasti macam2 anda jumpa. Kita yang biasa ni mungkin mesti ada rasa takut Takut jadi apa2 kat kita atauContinue reading “Itulah kehidupan…”