Phantom 4 Siap Dibaiki!!! Sendiri

Alhamdulillah. Saya telah pun settle membaiki sendiri Phantom 4 dengan bantuan perkakasan dari Amazon. Kosnya sekitar RM200 (membeli part dari Amazon) Namun saya sarankan anda tak perlulah baiki sendiri kerana ianya AMAT AMAT melecehkan. Skru kecik yg amat Nak kene bukak part by part untuk sambungkan kabel kecik tu First and last dah ni. IfContinue reading “Phantom 4 Siap Dibaiki!!! Sendiri”

Singkatnya kehidupan…

Alhamdulillah, Baru sebentar tadi area 12.30 selesai pengkebumian salah seorang kenalan yang saya kenal semasa di UTeM. Prof Madya Dr Zul Azri saya kenal sejak beliau balik dari PhD beliau lagi. Walaupun tidaklah secara rapat mengenali beliau tetapi beliau seorang yg muda dan bertenaga dalam bidang beliau dalam memacu akademia di UTeM. Itulah kehidupan ini.Continue reading “Singkatnya kehidupan…”

Syawal 1, 1439 @ Jun 15, 2018

Salam Syawal, Alhamdulillah kita dapat lagi menyempurnakan tuntutan berpuasa di ban Ramadhan 1439. Maka Syawal 1 ini merupakan hari untuk kita meraikan dengan gembira pengorbanan kita ini. Namun, ianya bermakna kita sudah semakin tua dan semakin dekat kita dengan pencipta kita. Saya kali ini beraya di KL. Dan kemudian nanti akan pulang ke Jitra pula.Continue reading “Syawal 1, 1439 @ Jun 15, 2018”