Makan buah pun boleh naikkan gula dalam darah

Salam, Aku nak share sikit berkaitan permakanan buah buahan. Pada oktober lepas hingga awal November Aku rajin makan pisang Sehari ada la dalam 2,3 pisang Dan dalam pertengahan November aku baru tersedar Makan pisang naikkan gula dalam darah aku walaupun berpuasa pada malam hari (jam 10 mlm smp awal pg) dari 4.3 ke 5.3 MaksudContinue reading “Makan buah pun boleh naikkan gula dalam darah”

Jelajah Larian – TPS SHAH ALAM 10km

Alhamdulillah. Selesaikan 10km (tp GPS 9.75km aje) running Masa km 1 sampai km 7 ok dah. TPS SHAH ALAM #theperformanceseries #10km #hamzahberlari [ULASAN] Pastu rasa mental mcm malas dan dah bosan. Siap jalan lagi pace terus ke laut. Kaki ok, cuaca ok, badan ok, pernafasan ok. Mental tak cukup kuat suruh lari lagi. Buktinya bolehContinue reading “Jelajah Larian – TPS SHAH ALAM 10km”

Jelajah Skudai 9 – 11 November 2018

Salam, Alhamdulillah baru selesai pulang dari Johor dan selesai melawat beberapa tempat yang dalam kenangan semasa belajar Tiada sebarang event lari yang dimasuki namun sekadar melihat beberapa tempat yang pernah dikunjungi semasa belajar dan makan di tempat masa belajar dahulu. Sebenarnya malas nak tulis sangat so saya tempek beberapa gambar ajela.