Komputer

Komputer ni.

Aku dapat masa 2009.

Masa 24 Ogos 2009.

Aku masuk dengan sangat energetic

Umur 24 beb. Wow. Too young.

Jadi Tutor. Masa tu ada tutor lagi. Zaman skg takde dah kene ada PhD baru dpt masuk kejer kat Univ.

Dapat komputer ni. Aku buat kerja2 fakulti aku. Datang memang lepas subuh jam 6.30 kot. If berkunci aku masuk ikut pintu ajaib lain di fakulti time tu. FKEKK time tu fakulti aku.

Dalam sekitar 2015 aku dah tak guna PC ni. Terperuk aje. So skg masa untuk pulangkan. Aku pun nak beli komputer baru. Univ support beli komputer but must RM2500 maximum. Lebe tanggung sendiri. Laptop gaming mmg tak lepas la minimum RM5k kot gaming laptop.

Aku dah ade komputer. Tp aku beli ajela kot2 if dtg keje aku lupa bawak laptop gaming aku.

Laptop gaming ni ape? 16GB Ram minimum, Graphics Card minimum 4GB. Processor latest version 11 for Intel. AMD guna Ryzen. SSD setkan 1GB SSD NVME.

Nanti 2022 atau 2023 kene beli baru dah gaming laptop. Dah 5 tahun dah pun gaming laptop aku skg ROG 2018 punya version.

Published by razorjr

Research and Academician

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: