Health Screening Part 1

Aku tiba Pantai Hospital ni dalam jam 8.05 pagi. Masuk parking aku park dekat area dekat dgn main building yang mahal sikit bayaran parking dia dan kena guna touch and go aje atau if ko ada pay wave kad kredit/debit boleh aje guna. Dua tu aje option. So aku park dalam tu.

sekitar jam 8.15 pagi aku tiba di aras 4 tempat daftar health screening. Time tu ada dalam 10 orang dah kot termasuk pekerja baru infineon. Infineon punya staff ni depa ada bilik khas dikumpulkan. Aku dan lain-lain duduk ruangan yang utama. So aku dapatla nombor 2006. Kena duduk dalam 15-20 minit gak sebelum dipangghil daftar. Untuk makluman, aku dah 5 tahun health screening kat Pantai Hospital ni. So dah familiar dah procedure dan orang pun dah kenal staff2 sini. So mmg kene tegurlah orang2 sini sebab itulah Malaysia. Bila ko kenal orang dan orang kenal ko, kene saling tegur.

So dalam jam 9 lebih gitu baru aku aku start fasa 1 dulu iaitu

⁃ Ambil darah

⁃ Check blood pressure around aku dpt dalam 117/81

⁃ Check mata so basically with cermin mata so 6/6

⁃ Buat ECG

⁃ XRAY dada

⁃ Ultrasound abdomen

⁃ Dapt voucher makanan

Lepas ultrasound tu barulah boleh amik sample air kencing and stool. Stool untuk kesan kanser samada stool tu ada darah ke tak. Itu penting fasa awal nak detect if ada kanser tak.

So ini fasa2 pertama. Nanti aku update lagi untuk fasa kedua.

#ecg #xray #pantaihospital #pantaiayerkeroh #healthscreening #hamzahasyrani

Published by razorjr

Research and Academician

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: