MYRFID SYSTEM MALAYSIA

RFID ni kelemahan dia if ko tak topup nilai atau sticker screen ko tu KO TAK SEDAR dah takde duit atau dah HILANG sticker kene tanggal. Jadi ade dua benda ko kene check iaitu baki duit ewallet ko and juga sticker tu ada setiap kali ko nak memulakan perjalanan nak masuk area tol. Selain tu if ko dah masuk RFID, ko kene keluar pun RFID. Dia taknak INTERNETkan ke seluruh TNG supaya bile touch kad TNG pun dia deduct melalui online internet. Pelik aku PLUS ni.

Tapi kelebihan dia adalah dia tak perlukan bateri la macam smart tag. Tu aje. Dan tak perlu gi stesen minyak topup TNG.

Tak sangka nak balik Jitra ni ade RFID kat tempat aku. Canggeh.

myrfid #rfid #tol #touchandgo

Published by razorjr

Research and Academician

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: