Dash Cam

Dashcam ni aku pakai 4 unit. Dua dekat kereta Iriz and satu lg kat CRV aku. Dah bertahun dari 2017/2018 lagi. Memang terbaik dan tak pernah lagi aku tukar yg baru. Banyak berjasa dalam mereporting hal2 jalan raya ke JPJ. JPJ pun asyik dpt report and aduan aku siap berterima kasih lagi atas aduan2 yg byk dilakukan.

Dengan adanya dashcam ni ko just perlu relax. Rakam, downlod ke phone, email aduan JPJ beserta penerangan and bukti video. Ya mmg dia akan call untuk menjadi saksi etc itu prosedur. Takut buat apa. Aku accept aje sebab aku mmg ada bukti. Sama2 kita jadikan lebuhraya kita selamat. Setakat sebarkan kat media sosial buat apa. Kita report setiap sesuatu yg berlaku. Cukai jalan kita bayar, takkan duk diam aje org tak ikut peraturan. Sama2 bayar jadi ikut apa yg peraturan katakan.

Btw tak wujud dah dashcam ni. Tp mmg kukuh dan power. Susah nak cari dah dash cam ni. Goodluck if dpt carik.

Published by razorjr

Research and Academician

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: