Marks

Kepada Pelajar-pelajar saya semester II 2010/2011

Goodluck in your study and happy study for the rest of your course.

Remember, what happened in the past, is the past. Get the spirit back to counter it and perform well in your next semester. Study hard and not study smart because this is not the school anymore. It is a university and it is competitive between student. Live through it

DRAFT GRAPH PENCAPAIAN BENW dan BENC v3

28 thoughts on “Marks

 1. Assignment FULL Marks
  Question 1 – 30
  Question 2 – 11 (not 16, I have done recalculated all marks)
  Question 3 – 16
  Question 4 – 4
  Question 5 – 13
  Question 6 – 14
  Question 7 – 6
  Question 8 – 6
  TOTAL = 100 Marks

  1. Sir, for this student B021010313. He didn’t took exam at the hall, but in his house. U can refer to the Dean or BPA for this issue. His mark doesn’t change at all.. (it’s his carry mark)

 2. Untuk sebarang subjek, mesti kita menetapkan target kita. Lulus sememangnya kita mahu lulus. Tetapi jika kita target A, dan kita berusaha bersungguh-sungguh ke arahnya, maka hampir pasti jika bukan A, A- atau B+ pasti kita dapat. Tetapi jika kita target lulus sahaja, maka sudah pasti hanya lulus sahaja atau mungkin GAGAL terus kerana tidak berusaha ke arah lebih baik. Pembelajaran adalah proses seumur hidup. Anggapnya sebagai ilmu yang sangat berharga. Walaupun mungkin tidak berkaitan, tetapi ianya tetap ilmu dan berguna disaat kemudian. Jadi, semua pelajar, berusaha bersungguh-sungguh dalam setiap pekerjaan yang kita lakukan. Jangan sambil lewa dan kita mesti yakin dan berusaha disamping berdoa bersungguh-sungguh kepada Allah S.W.T. InsyaAllah jalan yang lurus dan berjaya akan ditunjukkan oleh-Nya

 3. sir…..nape final mark sy rendah sangat….xde consider ker?huhuhuhuhu…pliz help me….wawawawawa

 4. Salam encik… bole add mark saye tak…?? saya ada buat pembetulan untuk assiment aritu… tambah sikit je lagi…

  1. Saya dah upkan markah hingga kamu semua bagi dapat carrymark yang bagus dan markah final pun saya tanda dengan ringan. Walaupun ada yang buat salah, saya bagi markah jalan kerja dsb. Bersyukurlah dengan markah yang kamu dapat dan jangan takbur. Jika kamu mendapat markah yang kurang memuaskan, itu disebabkan usaha yang tidak cukup atau doa perlu diperbanyakkan lagi. Ini mungkin petunjuk agar kamu berusaha lebih gigih dan mendapat markah yang lebih bagus. Anggap ini sebagai satu pengajaran dan bukan tekanan kepada kamu. Boleh ambil kelas repeat di masa hadapan jika kamu benar-benar mahu berubah dan mendapatkan markah bagus.
   Nasihat saya, belajar dengan sekuat yang mungkin dan berdoa sebanyak yang mungkin. Jauhi perkara yang merugikan masa. Ingatkan, masa berlalu dengan pantas. Jangan rugikan masa.
   Sekian.

 5. Sememangnya tiada siapa di dunia ini mahu lulus sahaja. Tapi jika saya nak bagi kamu A, susahlah kerana ada yang bekerja keras untuk dapatkan A kerana berusaha bersungguh-sungguh. Ada yang dapat 94 kerana berusaha bersungguh-sungguh. Apa yang boleh dibezakan disini ialah usaha. Kamu semua pandai, tetapi adakah usaha kamu semuanya sama? Jika markah hanya cukup-cukup makan (Markah Final contohnya), takkan hendak bagi kamu A? Jadi tidak adil bagi orang yang berusaha bersungguh-sungguh. Moralnya, tinggikan usaha, jangan ambil lewa dan jangan merugikan masa. hargai masa. tingkatkan usaha, doa dan tawakal. InsyaAllah, akan dikurniakan ganjaran. Jika tidak mendapat apa yang diusahakan, maka pasti ada hikmahNya. Allah itu Maha Mengetahui. Contohnya, jika seseorang itu diberi kekayaan secara tiba-tiba tanpa usaha, mungkin nanti dia akan tamak dan lupa diri serta bangga dengan mengatakan dia berjaya tanpa usaha. Sama juga seperti mendapat A tanpa usaha. Kenikmatan untuk memperoleh sesuatu itu tidak dapat dikecapi.
  Maka nasihat saya, berusaha bersungguh-sungguh dan tingkatkan doa dan tawakal kepada Allah S.W.T.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: