Larian Am – 5km (11 Dec 2018)

Alhamdulillah

Syukur ke hadrat Allah kerana dapat sekali lagi berlari dengan baik pada petang semalam

Adapun hasrat ini adalah untuk mengajak mereka mengetahui bahawa setiap usaha itu jika dilakukan dengan penuh dedikasi, istiqamah, tidak berputus asa serta betul2 target, insyaAllah akan perolehnya

Aku berpeluang mencatatkan on average below 4:30 min per km untuk 5 km. Walaupun ianya track padang tetapi secara tidak langsung ianya satu perasaan untuk mengetahui kelajuan tersebut dan mengawal kelajuan tersebut.

Untuk laju, kita harus laju. Tidak boleh sekadar berkata-kata atau berlatih siang malam tanpa mencuba kelajuan baru.

Untuk membawa 180km/h kereta, anda harus tekan minyak ke 180 km/h. TIdak berguna berlatih siang malam cara dan teknik tekan minyak tanpa benar2 menekan pedal minyak ke 180 km/h.

Sama seperti kehidupan, anda harus mencuba dan masuk ke ruangan tidak selesa tersebut sebelum merasai perasaan selesa setelah mencubanya.

Jelajah Larian – ICE WATCH LIGHT UP THE NIGHT RUN at IOI MALL 1 Dec 2018

Salam,

Kali ini kita tengok serba serba aku berlari 10km setelah seminggu tak lari.

Hahahahahha

Tapi boleh tahan jugak

Pace dah ok cuma mcm biasa 5 km terakhir bertembung dengan pelari 5km.

Last2 jalan masa km ke 6 dan km ke 8 selama 1,2 minit.

Penuh orang dan kereta sepanjang nak sampai garis penamat 10km

Jelajah Hotel – Promenade Hotel Kota Kinabalu

Salam,

Kali ini aku mengembara ke Kota Kinabalu.

Tempat belajar aku di UMS secara jarak jauh.

Aku pun tak sangka mcm mana aku boleh belajar kat situ secara jarak jauh selama 4 tahun dari 2011 sampai 2015.

Satu kenangan yang amat amat indah disamping isteri tercinta.

Hari kedua banyak menjelajah ke Gunung Kinabalu (bawah aje gambar2) dan kemudian ke Kundasang Desa Dairy Farm. Kemudian ke Rumah Terbalik. Hari pertama arrival tak buat apa2 sgt.

Hari ketiga daftar diri persidangan dan melawat dalam UMS serta pantai dalam UMS.

Lepas tu balik dan rehat sampai petang.

Malam pun tak keluar

Hari keempat pagi tu pergi ke Pasar Filipina beli goodies dan petang presentation. Malam sempat dinner di Hotel Tabung Haji sempena persidangan SKSM.

Tak pergi ke pulau sebab dirisaukan keselamatan anak yang bawah 2 tahun. So tunggu dia besar skit la kot baru gi.

Berbalik kepada hotel yang diduduki dari 26 Nov sehingga 30 Nov

Aku boleh bagi rating hotel ini 4.5/5

Sebab?

Pro:

  1. Room = super awesome and large (Promenade Deluxe Suite)
  2. Breakfast = great and met our expectations (we were having a breakfast at Promenade Deluxe Lounge for all four days)
  3. Water heater and bath tub were functional correctly (meaning it didnt turn hot or cold suddenly without reason)
  4. Fast room check in and check out (at 11th floor)
  5. All section in the room were covered with mat (carpet) except toilet section.
  6. Parking is free except for one time access need to pay rm4. Just remember to get a chop from the reception and show your stamped parking ticket when leaving the parking area via the parking barrier counter guy.

Cons:

  1. Our shower floor drainage experiencing clogged when showering even in the short time.
  2. Slippery tiles at the toilet and sink section. They should change it.
  3. They should change or put some unlock/lock access for the sliding door between the bed and the wardrobe section since small kid (we brought 1 year old kid) always play with it (open and close the sliding door frequently)
  4. Toilet door also should be put unlock/lock access. And the toilet door is also not fully covered (there is a 0.3 cm gap between the toilet door and the door panel).
  5. We hate so much that type of bidet toilet seat. Yeah really hate it.