UPSR DIMANSUHKAN dan PT3 2021 Dibatalkan

Alhamdulillah. Aku bersetuju ianya dimansuhkan dan digantikan kaedah yang lebih santai untuk menguji keupayaan pelajar2 tahun 6. Bagi aku cukup sahaja SPM untuk penentuan. Setiap kanak2 itu ada corak pembelajaran mereka sendiri. Mungkin ada yg berjiwa seni atau berjiwa teknikal. Jadi ianya amat sesuai dimansuhkan dan tidaklah terlalu mengejar gred dan membanding satu sama lainContinue reading “UPSR DIMANSUHKAN dan PT3 2021 Dibatalkan”

Power MyTukar

Aku inform MyTukar dalam Hari Ahad kot menerusi website. Kereta aku mmg dah habis bayar sejak 2016 dan jaga service dengan Pusat Service Official. Tiada major eksiden. Cat warna original masih retained. [Isnin 15 March] Depa arrange appointment pada 17 March. Maka aku bersih kereta dan kosongkan barang2 untuk nak bagi depa check nanti [RabuContinue reading “Power MyTukar”

Jadi Jujur

Satu aje pesanan. Dalam kehidupan ini, didiklah anak2. Anak2 aku pun aku pesan. Jujur dan buat aje sendiri. Ada masa kita boleh tiru (macam memasak ke, teknik berlari ke dan sebagainya) Ada masa kita tak boleh tiru seperti peperiksaan dan pernilaian.Bila orang kata ianya adalah peperiksaan. Jawablah jujur. If tak dpt jwb lantak la.Buat apaContinue reading “Jadi Jujur”