Pengorbanan

Pengorbanan. Sebenarnya. Kehidupan ini ada susah senang Seperti yg M Nasir ada katakan, itu yang kita lalui sahaja. Kita tetap kene lalui dan redha samada senang atau susah. Tak usah difikirkan sangat apa yang telah berlaku tapi fikirkan apa yang boleh dibaiki dan dibuat masa hadapan. Macam aku, aku tak target pun jadi somebody wellContinue reading “Pengorbanan”

Norma Baharu

Aku ada melawat sebuah website ni. https://www.raps.org/news-and-articles/news-articles/2020/3/covid-19-vaccine-tracker Covid 19 Vaccine – Bertabahlah sehingga end of 2021 dgn norma baharu ni kot. 1) Kebanyakan proses experimen vaksin Covid-19 dah fasa human trial 2) Mostly perlukan 12-18 bulan dari mid 2020. So basically mid 2021 ke end 2021 ATAU early 2022 baru setel dgn lengkap vaccine ni.Continue reading “Norma Baharu”

Ketenangan itu berbeza setiap individu

Aku pensyarah dekat sebuah universiti tempatan. Pensyarah ni masa masuk ofisnya amat flexible. Tak kisah masa. Dtg jam 10. Dtg tengahari. Balik jam 2, balik jam 9 malam. Tak kisah Buat kerja kat rumah, buat kerja kat cafe, buat kerja kat kat mane jua. Tak kisah. Datang meeting ke apa ikut yg ditetapkan. If takdeContinue reading “Ketenangan itu berbeza setiap individu”