Selamat Tinggal 2020 dan Selamat Tahun Baru 2021

Alhamdulillah, Kita semakin menghampiri ke tahun 2021 iaitu esok. Tahun ni menyaksikan anak aku yg Zayn telah berhenti menyusu badan pada 28 Disember 2020. Umur 3 tahun dan 5 bulan 10 hari. Berbanding kakaknya pada 31 Ogos 2015 iaitu umur 3 tahun 4 bulan dan 18 hari. Makin besar dah depa dan makin tua laContinue reading “Selamat Tinggal 2020 dan Selamat Tahun Baru 2021”

100k Kes Covid Dalam Sejarah

24 Disember 2020 Alhamdulillah. Dalam seminggu dua ni, aku belajar lagi perkara penting. Aku ada tengok beberapa IG menerusi wife aku punya IG sebab aku tak aktif sgt IG. Aku tengok benda yang sama aku pernah cakap sebelum ni. Di mana tak kisah ko buat baik mcm mana pun.Tak kisah kita tunjuk niat menderma bagiContinue reading “100k Kes Covid Dalam Sejarah”

LEGACY CODING – ARNAB DENGAN AABB COLLISION DETECTION

Salam, Aku nak letak source code yang aku guna (salah satu) pada peringkat awal aku buat PhD. Ini adalah simulasi collision detection antara dua object. So aku load dua arnab dan letakkan AABB BV sebagai Bounding-Volume. Dan Simple Overlap testing between AABB Pastikan guna Visual Studio 2019 sebagai foundation. Copy and paste library OpenGL yangContinue reading “LEGACY CODING – ARNAB DENGAN AABB COLLISION DETECTION”