Larian Am – 5km (11 Dec 2018)

Alhamdulillah

Syukur ke hadrat Allah kerana dapat sekali lagi berlari dengan baik pada petang semalam

Adapun hasrat ini adalah untuk mengajak mereka mengetahui bahawa setiap usaha itu jika dilakukan dengan penuh dedikasi, istiqamah, tidak berputus asa serta betul2 target, insyaAllah akan perolehnya

Aku berpeluang mencatatkan on average below 4:30 min per km untuk 5 km. Walaupun ianya track padang tetapi secara tidak langsung ianya satu perasaan untuk mengetahui kelajuan tersebut dan mengawal kelajuan tersebut.

Untuk laju, kita harus laju. Tidak boleh sekadar berkata-kata atau berlatih siang malam tanpa mencuba kelajuan baru.

Untuk membawa 180km/h kereta, anda harus tekan minyak ke 180 km/h. TIdak berguna berlatih siang malam cara dan teknik tekan minyak tanpa benar2 menekan pedal minyak ke 180 km/h.

Sama seperti kehidupan, anda harus mencuba dan masuk ke ruangan tidak selesa tersebut sebelum merasai perasaan selesa setelah mencubanya.

Jelajah Larian – ICE WATCH LIGHT UP THE NIGHT RUN at IOI MALL 1 Dec 2018

Salam,

Kali ini kita tengok serba serba aku berlari 10km setelah seminggu tak lari.

Hahahahahha

Tapi boleh tahan jugak

Pace dah ok cuma mcm biasa 5 km terakhir bertembung dengan pelari 5km.

Last2 jalan masa km ke 6 dan km ke 8 selama 1,2 minit.

Penuh orang dan kereta sepanjang nak sampai garis penamat 10km

Jelajah Hotel – Le Meridien Putrajaya at IOI City Mall

Salam semua,

Kali ini menetap di Le Meridien Putrajaya dekat IOI City Mall sempena larian Ice-Watch Light Up The Night Run 2018.

Bilik ni adalah Signature Room. Harga boleh tahan jugak tapi jika nak bandingkan dengan hotel2 lain. Hotel ni macam overprice untuk peringkat dia. Mungkin tanah dia mahal kot. Sebab aku dah stat dekat hotel yang setaraf harganya ini tetapi dapat bilik dan kemudahan lebih besar dan bagus. Sini mungkin mahal disebabkan tanah ni mahal dan guna kelebihan ada Mall kat sebelah serta convention centre untuk tarik orang.

Pro:

  1. Good room size for the price of this room
  2. Has their own parking lot (not mixed up with Mall parking lot)
  3. Has water heater and bath tub
  4. Clean and new (since it’s still new – this hotel started operation since 2016)
  5. Facing a stunning view from our window

Cons:

  1. Just a standard mineral water for 5 star hotel
  2. Water heater is somehow turn too hot without reason. Need to adjust when it’s happened.
  3. We hate bidet type toilet.
  4. Parking lot is confusing 
  5. Slow responsive elevators – somehow you felt it takes forever to reach you.