Kursus Pengurusan Jenazah Taman Belatuk Mas

Al kisah semalam. Aku mmg hujung minggu layan kursus jenazah kat surau taman aku. Hari Ahad. 28 Ogos 2022. Jam 7.30 pg dah kene standby dah sebab jam 8 start teorinya. Habis dalam jam 2 ptg gak beb ingatkan singkat aje tp mmg ni pun dah habis cepat. Patutlah ada yg sampai sehari atau amikContinue reading “Kursus Pengurusan Jenazah Taman Belatuk Mas”

Kisah Pensyarah Hebat

Aku teringat seorang lecturer masa aku kat FKE di UTM. Dia masa tu Prof Madya. Lulusan luar negara dan aku hairan dia berlambak pelajar master/PhD tapi memang taknak naik Professor ke dia ni. Sampai dia cerita dia mmg jenis nak simple life dan taknak terbeban hidup with stress of management and all those stuff onceContinue reading “Kisah Pensyarah Hebat”

Influencer

Pilihan (Choice) Aku baru baca artikel yg bertarikh sekitar 2019. Perihal seorang bapa di Bangladesh meninggalkan keluarganya untuk bekerja di Malaysia sudah selama 25 tahun. Tak pernah balik semenjak itu. Sekarang berbalik kita kepada diri kita. Aku nak sentuh bab berlari aje. Kita ada PILIHAN selepas subuh (hari minggu):1) Tido balik2) Main Game PS4/53) JoggingContinue reading “Influencer”