STATUS PERINGATAN MCO sempena COVID19

[Artikel di bawah ini dicopy dari status rakan aku] Nak simpan kat FB jugak la.. kenangan & sejarah yg takkan dilupakan.. Utk aku & anak cucu baca di tahun² hadapan jika masih dipanjangkan umur 😢😢 Takkan sesekali aku lupa, setahun sekali FB akan remind.. In Shaa Allah. 18 MAC – 31 MAC 2020 fasa 101Continue reading “STATUS PERINGATAN MCO sempena COVID19”

Bertindak Mesti Lebih

Aku bukan tak setuju MCO dilanjutkan. Bahkan amat bersetuju MCO diextendkan sehingga raya atau lepas raya jika boleh. TAPI Bila terkenang ada yg dicutikan tanpa gaji, ada yang tak dapat berniaga seperti sediakala dan lain2 lagi. Sebak pulak aku pun rasa walaupun aku ni bukan jenis mcm tu sgt selaku seorang gamer atau yg berteknologi.Continue reading “Bertindak Mesti Lebih”

Shopping semasa COVID19 Beli Barang Keperluan

Aku pergi ke supermarket begini. 1) Aku masuk kereta dan pakai mask dan drive ke Mydin/luar2) Sebelum keluar pakai dulu sanitizer3) Masuk Mydin ada sanitizer lagi dan check suhu.4) Beli barang sambil berhati2 dengan menjarakkan diri masa nak amik barang SEMAMPU boleh5) Barang siap bayar aku terus ke kereta dan letak kat bonet belakang kereta6)Continue reading “Shopping semasa COVID19 Beli Barang Keperluan”