Just To Remember Covid19

CREDIT TO ORIGINAL AUTHOR

Just so I never forget
April 5, 2020

Petrol price is down to RM1.30 per liter. Our offices throughout Malaysia will remain closed throughout the MCO period and will continue to operate fully on a work-from-home

All schools abruptly moved online. Self-distancing measures on the rise. Tape on the floors at stores to help distance customers (1 meter) from each other

Beratur di Mydin selang2 pada 3 April

Restaurants closed, take out only. Limited number of people inside stores. Non-essential stores and businesses mandated closed

Entire sports seasons cancelled. Concerts, tours, festivals, entertainment events – cancelled. Weddings, family celebrations, holiday gatherings – cancelled

No masses, mosque, churches are closed. No gatherings of 50 or more, then 20 or more, now 10 or less. Children’s outdoor play parks are closed

Shortage of masks, gowns, gloves for our front-line workers. Shortage of ventilators for the critically ill.

Panic buying sets in no disinfecting supplies, no laundry soap, no hand sanitizer. Shelves are bare. Manufacturers, distilleries and other businesses switch their lines to help make visors, masks, hand sanitizer and PPE

Government has check points in every province and is closed to all non-essential travel. Airline tickets are cheap but we can’t travel

Press conferences daily from KKM. Daily updates on new cases, recoveries, and deaths. Barely anyone on the roads. People wearing masks and gloves outside

Video dari rakan2 whatsapp. Credit to original author (saya tak tahu sapa sebab yang forward dalam group pun amik dari group2 lain) thanks to pemberi video asal.

Essential service workers are terrified to go to work. Medical field workers are afraid to go home to their families. “Flatten the curve” is a daily saying, along with “We are in this together,” and “We heal as one”

Berita2 berkaitan COVID19

This is the Novel Coronavirus (COVID-19) 🦠 Pandemic, declared March 18, 2020

Why, you ask, do I write this status?

One day it will show up in my memory feed, and it will be a yearly reminder that life is precious and not to take the things we dearly love for granted

We have so much!
Be thankful. Be grateful
Be kind to each other – love one another – support everyone

We are all one! ❤️

Please copy and share

HAMZAH ASYRANI SULAIMAN – 5 APRIL 2020 – AHAD

Covid19 3 April 2020

Salam semua,

COVID19 sudah memasuki fasa kedua PKP iaitu fasa 1 – 14 April 2020.

Angka2 semakin naik disebabkan aktifnya KKM membuat saringan.

Aku perhatikan juga, virus COVID19 ni menyebabkan banyak kesan positif.

  1. Kita semakin kenal ahli keluarga kita sendiri dan banyak masa bersama dihabiskan untuk berbincang dan merancang aktiviti di rumah atau di luar kelak.
  2. Banyak benda dapat dipelajari contohnya:
    • skill memasak
    • skill membuat video2 pembelajaran atau personal
    • skill bermain permainan2 tertentu dengan mahir
    • dan pelbagai lagi
  3. Mengajar kita erti sabar dan beratur dalam sesuatu hal. Contohnya nak masuk pasaraya kena beratur dan ikut turn. Tidak lagi bersesak sesak.
  4. Membuatkan kita sentiasa jaga kebersihan. So InsyaAllah di masa depan kita rasa seperti mahu sentiasa membersihkan diri.
  5. Ajar pentingnya bermasyarakat untuk bersatu padu.
  6. dan pelbagai lagi kot

Jika kita tengok, angka memang meningkat, tapi insyaAllah mari sama-sama kita doakan semuanya akan kembali pulih. Kita ada kekuatan untuk menghadapinya.

Data Dunia
Data Malaysia
Data Details

COVID-19 dan Mini Studio

Salam,

Nampaknya pada artikel ini ditulis, kita perlu sedia maklum tempoh kita kena lockdown under Movement Control Order (MCO) – official atau Restricted Movement Order (RMO) – non official (guna aje mane2) adalah sehingga 14 April.

So apa aku buat adalah aku mantapkan skill buat online recording untuk kuliah aku dan juga for streaming juga (maybe for question and answer time online lecture).

Data pada 25 March 2020 untuk Malaysia
Data bagi keseluruhan negara.

So, berdasarkan data di atas kita fahamlah kenapa kita perlu extendkan lagi ke 14 April 2020. Cuma itulah. seminggu 3,4 kali aje keluar ke Mydin dan sekitar Taman Tasik Utama untuk beli barang.

Yup. Logitech Cam ready. Microphone ready. 3 monitors ready. Meja aje kena tunggu skit. sebab difahamkan tak dapat hantar sebab COVID19 ni.

So, buat masa ni aku just penuhkan dengan aktiviti2 lecture notes recording etc dan tugas2 KJ.