Coronavirus dan Jeju Island

Assalammualaikum, Kali ini saya nak cerita sedikit waktu saya travel ke Jeju Island sebelum negara tersebut naik berganda dan berganda dalam hari ke hari sehingga 8k lebih case dah sekarang di sana pada 15 March 2020 setakat artikel ini ditulis (rujuk https://infographics.channelnewsasia.com/covid-19/map.html) Tetapi biar saya maklumkan, Jeju Island terletak di bawah South Korea. Kami langsungContinue reading “Coronavirus dan Jeju Island”

Day 03 – Yongmeori Coast

Salam semua. Covid-19 sebenarnya di Korea Selatan dah beratus dah kena tapi kebanyakkan di main island bukan di jeju. Tapi di Jeju ada kes dalam dua orang tak silap setakat hari kitorang nak balik ni. Dan majoriti sini dah pakai mask banyak dari yang tak pakai. Kami pun berjalan2 mana pakai pun. Masa kat airportContinue reading “Day 03 – Yongmeori Coast”

Arrival and Day 01 – Jeju Island

Salam semua, Tatkala musim COVID-19 ni boleh pulak aku terpegi tempat ni. Tapi dah beli so proceed ajela. 19 Feb Punya Cerita Selepas aje abis bengkel pascasiswazah untuk para supervisor terus aje aku balik rumah dan berkemas. Memang dah kemas lama dah. So bertolak ke hotel Orange Hotel untuk stay 1 malam sebab nak keContinue reading “Arrival and Day 01 – Jeju Island”