Day 03 – Yongmeori Coast

Salam semua. Covid-19 sebenarnya di Korea Selatan dah beratus dah kena tapi kebanyakkan di main island bukan di jeju. Tapi di Jeju ada kes dalam dua orang tak silap setakat hari kitorang nak balik ni. Dan majoriti sini dah pakai mask banyak dari yang tak pakai. Kami pun berjalan2 mana pakai pun. Masa kat airportContinue reading “Day 03 – Yongmeori Coast”

Day 02 di Jeju Island

Salam semua, Hari ini aku sekeluarga nak panjat (naik kenderaan aje) ke Gunung Hallasan. Tapi dalam GPS aku set 1100 kat situ gune WAZE aje. Sambung ke kereta sebab kereta boleh guna Apple Play. So tengok besar2 WAZE kat situ. Perjalanan dari Hotel Alegria Seogwipo ke 1100 (ko kene search kat Waze tulis 1100) amikContinue reading “Day 02 di Jeju Island”

International Driving Permit

Macam mana nak buat? Korang bawak RM150 Korang bawak gambar khas macam besar passport (latar belakang putih). Ni korang kena gi tangkap gambar sendiri atau kat JPJ kenkadang ada cafe diorang ada buat tangkap gambar. IC dan Lesen bawak aje original. Tak perlu photostat bagai. Lepas siap semua tu. Bawak gi kaunter amik nombor cakapContinue reading “International Driving Permit”