International Driving Permit

Macam mana nak buat?

Korang bawak RM150

Korang bawak gambar khas macam besar passport (latar belakang putih). Ni korang kena gi tangkap gambar sendiri atau kat JPJ kenkadang ada cafe diorang ada buat tangkap gambar.

IC dan Lesen bawak aje original. Tak perlu photostat bagai.

Lepas siap semua tu. Bawak gi kaunter amik nombor cakap nak buat IDP. Dia bagi form dan isi la semua. Amik nombor giliran.

Lepas tu korang dipanggil nombor korang. Nak bagi semua benda2 tu termasuk original IC dan lesen. Dia nak tengok. Duit bagi gambar bagi.

Tunggu dan siap dalam masa 10-15 minit aje.

Setel

Muka depan. Laku setahun aje.
Dalam IDP ni ada berlambak page banyak bahasa termasuklah English, Russia dll
Countries yg boleh gune IDP ni

Published by razorjr

Research and Academician

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: