Unity Teams ni amat berguna kepada game developers yang memerlukan collaboration secara real time dengan programmer/game artist yang lain. Sebelum ni trial 1 GB aje secara free dan akhirnya management di pejabat yang terlibat dalam pengurusan game ni bersetuju nak subscribe for 6 months dahulu. So nanti untuk selepas ni rancang for upcoming 1-2 yearsContinue reading

Game Development

Aku nak terangkan serba sedikit beza perkara ini. Iaitu App Development dengan Game Development. App development dan Game Development sememangnya nampak macam sama tapi banyak perbezaannya. App development mungkin lebih kepada fungsinya yang membantu manusia manakala Game development lebih kepada mensajikan hiburan yang menarik perhatian manusia untuk main. Game development fokus kepada pembuatan jalan cerita,Continue reading “Game Development”

Game

Sesuatu itu dirasakan ianya buruk dan agenda Yahudi apabila mereka addicted Game ke, Berlari ke, Memasak ke, apa2 ke. Asal nampk dia ni addicted aje terus blame benda yang dia tengah buat. Sedangkan benda tu tak suruh pun buat. Anda yang tak dapat kawal diri anda menyalahkan benda yang sedang dibuat. Ada orang addicted asyikContinue reading “Game”