Game Development

Aku nak terangkan serba sedikit beza perkara ini. Iaitu App Development dengan Game Development. App development dan Game Development sememangnya nampak macam sama tapi banyak perbezaannya. App development mungkin lebih kepada fungsinya yang membantu manusia manakala Game development lebih kepada mensajikan hiburan yang menarik perhatian manusia untuk main. Game development fokus kepada pembuatan jalan cerita,Continue reading “Game Development”

Game

Sesuatu itu dirasakan ianya buruk dan agenda Yahudi apabila mereka addicted Game ke, Berlari ke, Memasak ke, apa2 ke. Asal nampk dia ni addicted aje terus blame benda yang dia tengah buat. Sedangkan benda tu tak suruh pun buat. Anda yang tak dapat kawal diri anda menyalahkan benda yang sedang dibuat. Ada orang addicted asyikContinue reading “Game”

Dua minggu lagi semester nak bukak

Salam, Tinggal dua minggu lagi semester kedua universiti awam akan bermula. Persediaan seperti biasa adalah dari segi updates nota, lab experimen atau sebarang ujian, kuiz dan lain jika diperlukan. Yang hakikatnya saya rasa kebanyakkan pensyarah pun tidak update sangat begitu juga saya kecuali jika ianya benar-benar perlukan update seperti perubahan software atau sudah 10 tahunContinue reading “Dua minggu lagi semester nak bukak”