Home

RUNNING QUOTE

If you run, you are a runner. It doesn’t matter how fast or how far. It doesn’t matter if today is your first day or if you’ve been running for twenty years. There is no test to pass, no license to earn, no membership card to get. You just run.” – John Bingham

LIFE IS ABOUT

Falsafah Kehidupan

Wahai orang-orang yang beriman! Bersabarlah kamu (menghadapi segala kesukaran dalam mengerjakan perkara-perkara yang berkebajikan) dan kuatkanlah kesabaran kamu lebih daripada kesabaran musuh, di medan perjuangan) dan bersedialah (dengan kekuatan pertahanan di daerah-daerah sempadan) serta bertakwalah kamu kepada Allah supaya kamu berjaya (mencapai kemenangan)

Surah Ali’Imran. Ayat 200.



LIMA 2003

LIMA. Aku kali terakhir ke LIMA ni tahun 2003. Lepas tu rasanya seingat aku mmg tak datang dah. Tahun ni genap 20 tahun dari 2003. Aku pun tak datang untuk yang tahun ni. Ni throwback dari koleksi gambar yang member aku bagi kat kitorang berempat sempena 20 tahun dah dari tarikh kejadian. Masing2 selepas 20…

Ibu. Selamat Hari Ibu

Ibu Dua dua ini insan yang aku sayangi dan banyak berjasa dalam hidup aku dan wife. Kebetulan khutbah tadi amat menyentuh hati iaitu berkaitan ibu. Tidak dinafikan, setinggi mana kita pun pangkat mahupun harta, perangai kita masa kecik ni macam mana lah depa leh handle. Dari zaman keluar dari perut, degil pulak tu aku selaku…

Unity Certified Associate: Game Developer

Alhamdulillah. Menjawab dalam masa 30 minit dari 90 minit yang diberikan untuk 100 soalan. Berjaya mendapatkan Unity Certified Associate: Game Developer Certification Syukur kepada Allah dan semua yang mendoakannya. Susah betul 100 soalan diberikan, menjawabnya atas lantai pulak tu kat bilik anak aku, dan jam 11 malam pulak. Hahahhaa. Okeh boleh buat game dah pasni.