Home

MY PASSION

YOU MAY CLICK THE FOLLOWING BUTTON

LIFE IS ABOUT

My Philosophy of Life

Saya mempercayai yang setiap insan itu adalah sangat-sangat sempurna. Dan setiap insan itu sentiasa ada kekuatan mereka tersendiri. Semua insan ada kelebihan yang boleh ditonjolkan jika mereka dapat mengesannya. Percaya kepada diri sendiri dan sentiasa berpegang teguh yang diri sendiri itu lebih indah. Tidak perlu membandingkan dengan orang lain kerana diri kita sudah hebat.


RUNNING QUOTE

If you run, you are a runner. It doesn’t matter how fast or how far. It doesn’t matter if today is your first day or if you’ve been running for twenty years. There is no test to pass, no license to earn, no membership card to get. You just run.” – John Bingham


Merentas Negeri

Alhamdulillah, Pada 11 Oktober hari tu kita telah pun dibenarkan merentas negeri. Aku ambil peluang terus untuk bercuti dan terus pulang ke kampung aku di Jitra dan seterusnya di KL/Selangor pula. Banyak benda yang at least tak la 100% menghilangkan rasa tensen tak dpt balik, tapi sejumlah besar perkara dapat kembali dibuat dengan bolehnya merentasContinue reading “Merentas Negeri”

Oktober 2021

Alhamdulillah. Semester baru 1-20212022 telah pun bermula semalam iaitu pada 4 Oktober 2021. Ini InsyaAllah merupakan semester online terakhir sepenuhnya kot dan kebarangkalian sangat besar untuk semester 2-20212022 adalah dalam keadaan normal akan kembali. Jadi hampir genap dua tahun kuliah dijalankan secara online ada yang pelajar tahun akhir hanya sempat merasa 1 semester lebih sahajaContinue reading “Oktober 2021”

Zayn tidur di bilik sendiri

25 September 2021 – Sabtu. Alhamdulillah. Zayn berjaya tidur bersendirian di usia 4 tahun 2 bulan. Bilik belakang tu aku kemas dengan wife aku, pasang mosquito net yang versi magnetic punya pada sebelah paginya dan bawak keluar barang2 yang tak diperlukan dan arrange kat tempat lain. So bilik tu mmg didiami untuk tidur dah. SoContinue reading “Zayn tidur di bilik sendiri”