Home

MY PASSION

YOU MAY CLICK THE FOLLOWING BUTTON

LIFE IS ABOUT

My Philosophy of Life

Saya mempercayai yang setiap insan itu adalah sangat-sangat sempurna. Dan setiap insan itu sentiasa ada kekuatan mereka tersendiri. Semua insan ada kelebihan yang boleh ditonjolkan jika mereka dapat mengesannya. Percaya kepada diri sendiri dan sentiasa berpegang teguh yang diri sendiri itu lebih indah. Tidak perlu membandingkan dengan orang lain kerana diri kita sudah hebat.


RUNNING QUOTE

If you run, you are a runner. It doesn’t matter how fast or how far. It doesn’t matter if today is your first day or if you’ve been running for twenty years. There is no test to pass, no license to earn, no membership card to get. You just run.” – John Bingham


PM10 Anwar Ibrahim

Dah guys. Jum buat keje. Teka teki dah terjawab. Politik sampai gaduh tu tak bagus. Relax sudah. Sebelum bertanding berkawan, selepas bertanding pun berkawan. Usah taksub. Kita undi mana yg offer terbaik. Yang kalah kita jgn berdendam. Semua kita tolong menolong. Bukan tugas wakil rakyat aje. Tempat kita ada org susah, kita tolong. Mmg ituContinue reading “PM10 Anwar Ibrahim”

HR ZONE untuk Larian

Ada dua atlit ni aku follow. Atlit ni mmg tahap luar negara la. Mat saleh dua duanya. Tiga gambar pertama milik Scott Fauble (Strava) dan Tiga gambar seterusnya milik Rory Linkletter. Rory tamatkan FM dia masa buat 2 jam 10 minit ni dgn HR 162Scott pulak tamatkan FM dia ni 2 jam 7 minit denganContinue reading “HR ZONE untuk Larian”

Perlu ke Training for FM

Perlu ke kita buat persiapan rapi dan disiplin ketat nak masuk Full Marathon dekat event2 di luar sana? Ya jawapan. Tapi, ingat aku amat yakin, jika seseorang itu walaupun pernah berlari sekurang-kurangnya 5km sehari dan berselang untuk seminggu, buat selama beberapa bulan, InsyaAllah dia boleh tamatkan FM. Walaupun mungkin dia tak buat LSD sampai 20-30Continue reading “Perlu ke Training for FM”