Home

MY PASSION

YOU MAY CLICK THE FOLLOWING BUTTON

LIFE IS ABOUT

My Philosophy of Life

Saya mempercayai yang setiap insan itu adalah sangat-sangat sempurna. Dan setiap insan itu sentiasa ada kekuatan mereka tersendiri. Semua insan ada kelebihan yang boleh ditonjolkan jika mereka dapat mengesannya. Percaya kepada diri sendiri dan sentiasa berpegang teguh yang diri sendiri itu lebih indah. Tidak perlu membandingkan dengan orang lain kerana diri kita sudah hebat.


RUNNING QUOTE

If you run, you are a runner. It doesn’t matter how fast or how far. It doesn’t matter if today is your first day or if you’ve been running for twenty years. There is no test to pass, no license to earn, no membership card to get. You just run.” – John Bingham


Easy Speed and Long Run

Alhamdulillah.21 Jun 2022.Seminggu sekali kita kene buat speed work. Lain semua east. Sapa kata buat easy byk sgt takkan laju? Speed ni seminggu sekali aje geng. Lain semua easy or tempo or hill or fartlek. 2km easy jog400m walk5km maintain 4:35-4:40 (Alhamdulillah dpt 4:34/km) Kalau korang power, apa kasut aku pakai? run #klscm #5km #alphafly

Pyschopath

Psychopath. Org yg menderita akibat berlaku sesuatu pada dirinya akibat masa silam/sekarang DAN kemudian melepaskan terhadap benda/org/haiwan lain. Mereka yang hadapi begini sebab sangat terikut emosi. Mostly masa silam yg teruk. Atau terbiasa sedemikian. Diorang ni tak sakit mental. Tapi mental diorang penuh dendam tp tak dpt release ikut cara betul. Ramai juga yg pyschopathContinue reading “Pyschopath”

Tasek Cermin

Perjalanan ke Tasek Cermin. Aku taktau kenapa guna “Tasek” tp kat situ siap ada batu signboard tulis “Tasek Cermin” dan bukan “Tasik Cermin”. Dekat tiket pulak tulis “Tasik Cermin”. Entahlah labu Okeh, ceritakan sedikit perjalanan aku pulang ke KL arini. Aku dan famili bertolak dalam 6:30 pagi dari Jitra Kedah. Sampai area Penang jem sedikitContinue reading “Tasek Cermin”