Home

MY PASSION

YOU MAY CLICK THE FOLLOWING BUTTON

LIFE IS ABOUT

My Philosophy of Life

Saya mempercayai yang setiap insan itu adalah sangat-sangat sempurna. Dan setiap insan itu sentiasa ada kekuatan mereka tersendiri. Semua insan ada kelebihan yang boleh ditonjolkan jika mereka dapat mengesannya. Percaya kepada diri sendiri dan sentiasa berpegang teguh yang diri sendiri itu lebih indah. Tidak perlu membandingkan dengan orang lain kerana diri kita sudah hebat.


RUNNING QUOTE

If you run, you are a runner. It doesn’t matter how fast or how far. It doesn’t matter if today is your first day or if you’ve been running for twenty years. There is no test to pass, no license to earn, no membership card to get. You just run.” – John Bingham


Insan Yusuf al-Qaradawi

Ini sebenarnya satu2nya buku fizikal yang aku beli menghimpunkan kata-kata Dr. Yusuf al-Qaradhawi. Ini bukannya buku ditulis beliau tetapi menghimpunkan pemikiran, pendirian, kenyataan dan lain2 berkaitan ulama ni sekitar Revolusi Besar Pemuda Mesir pada tahun 2011. Tidak dapat dibayangkan pengaruh besarnya ulama ini dalam kehidupan kita. Aku yg rakyat marheem pun amat mengagumi beliau. SemogaContinue reading “Insan Yusuf al-Qaradawi”

Kipchoge and Running

Kipchoge. 2:01:09 untuk 42km. New world record25 Sept 2022 Pace 2:52/km Aku bgtau korang. Aku maybe pace mcm tu dalam 100meter ke 200m aje kot. Gile ko. Laju tu beb. Apatah lagi nak 42km..