Phantom 4 Siap Dibaiki!!! Sendiri

Alhamdulillah.

Saya telah pun settle membaiki sendiri Phantom 4 dengan bantuan perkakasan dari Amazon. Kosnya sekitar RM200 (membeli part dari Amazon)

Namun saya sarankan anda tak perlulah baiki sendiri kerana ianya AMAT AMAT melecehkan.

  1. Skru kecik yg amat
  2. Nak kene bukak part by part untuk sambungkan kabel kecik tu
  3. First and last dah ni. If rosak lagi suh org je baiki lagi baik.

Penat woo

Nah gambau and video

Video ni direct dari phone so ada noise. If dekat memory card yg original punya.

Singkatnya kehidupan…

Alhamdulillah,

Baru sebentar tadi area 12.30 selesai pengkebumian salah seorang kenalan yang saya kenal semasa di UTeM.

Prof Madya Dr Zul Azri saya kenal sejak beliau balik dari PhD beliau lagi.

Walaupun tidaklah secara rapat mengenali beliau tetapi beliau seorang yg muda dan bertenaga dalam bidang beliau dalam memacu akademia di UTeM.

Itulah kehidupan ini.

Kita pun nanti bakal ditalkinkan juga.

Orang akan kerumun di kubur dan kemudian akan balik.

Tinggallah kita.

Cuma cara apakah kita tinggalkan dunia ini adalah bergantung.

Mungkin akibat kemalangan

Mungkin akibat kesakitan

Dan lain2 sebab.

Di tanah perkuburan tiada siapa mahu tinggal lama2 disitu.

Semua akan beransur beredar.

Paling lama pun mungkin setengah jam atau sejam selepas dibacakan talkin.

Selang seminggu dah kembali sedia kala

Bekerja dan teruskan kehidupan.

Kita yang hadir masa tu pun lupa dah keinsafan semasa melawat tanah kubur.

Kembali ke fitrah manusia untuk berada di dunia.

Al Fatihah buat mereka yang telah meninggalkan dunia alam semesta ini buat selama-lamanya.

26 Jun 2018

2.15 pm Selasa

Syawal 1, 1439 @ Jun 15, 2018

Salam Syawal,

Alhamdulillah kita dapat lagi menyempurnakan tuntutan berpuasa di ban Ramadhan 1439.

Maka Syawal 1 ini merupakan hari untuk kita meraikan dengan gembira pengorbanan kita ini.

Namun, ianya bermakna kita sudah semakin tua dan semakin dekat kita dengan pencipta kita.

Saya kali ini beraya di KL. Dan kemudian nanti akan pulang ke Jitra pula.

Kemasyarakatan suasana di KL amat baik terutama di taman isteri saya ini.

Takbir rumah ke rumah diteruskan dan ini membolehkan peluang anak saya yang kedua pula melihat orang datang ke rumah untuk bertakbir.

Akhir kata. Mari kita sambut dgn gembira pagi ini dan teruskan mempertingkatkan ibadah.