Korang nak lari dengan padu?

Dalam dunia larian ini. Untuk jadi padu sesiapa pun boleh asalkan tiada masalah awal seperti bab lutut, jantung dan sebagainya. Jika memang sihat, semua bacaan darah elok. Anda boleh jadi padu dan power. Cuma beberapa perkara aje korang kena amik peduli. Aku cakap bab nak jadi seorang yg padu bab larian, bukan sekadar pelari santai.Continue reading “Korang nak lari dengan padu?”

3km run on 28 Nov 2021

Ahad. 28 Nov 2021. Injury Recovery Status – mostly still stuck with 70%-80%. If slow MAF and walk takde rase dah. But speed below pace 6 still ade rase. Setiap hentakan kaki kiri menyebabkan paha kiri aku still kene tampung injury tu lagi. Mungkin ianya akan masa lagi dan run yg slow membantu proses recovery.Continue reading “3km run on 28 Nov 2021”

Jacob Kiplimo World Record HM

Berumur baru 21 tahun.Jacob Kiplimo berjaya updates sedikit World Record Half Marathon Running (21.1km) kepada masa 57:31 minit (57 minit dan 31 saat). Setiap 5 km dia adalah dalam lingkungan 13++ minit. Bersamaan ko buat 100 meter tu 16-17 saat (ko cuba lari 100meter 17 saat tengok mcm mana ko pegi). Dasat depa ni. Fuhh.Continue reading “Jacob Kiplimo World Record HM”