Run or walk

Lari. Atau Walk. Tak kisah apa korang nak lakukan. Laju atau perlahanJauh atau dekatBerbukit atau flatVR atau fizikal runMasuk event atau bersendiri berlariSolo atau dgn keluarga/kengkawanMuda atau TuaTakde jam atau ade jam GPSMahal atau murah kasutnya Apa yang aku tahu, aktiviti bersukan patut setiap orang buat. Takpayah ada kelengkapan sgt bro. Kasut tak perlu mahal.Continue reading “Run or walk”

Korang nak lari dengan padu?

Dalam dunia larian ini. Untuk jadi padu sesiapa pun boleh asalkan tiada masalah awal seperti bab lutut, jantung dan sebagainya. Jika memang sihat, semua bacaan darah elok. Anda boleh jadi padu dan power. Cuma beberapa perkara aje korang kena amik peduli. Aku cakap bab nak jadi seorang yg padu bab larian, bukan sekadar pelari santai.Continue reading “Korang nak lari dengan padu?”

3km run on 28 Nov 2021

Ahad. 28 Nov 2021. Injury Recovery Status – mostly still stuck with 70%-80%. If slow MAF and walk takde rase dah. But speed below pace 6 still ade rase. Setiap hentakan kaki kiri menyebabkan paha kiri aku still kene tampung injury tu lagi. Mungkin ianya akan masa lagi dan run yg slow membantu proses recovery.Continue reading “3km run on 28 Nov 2021”