Larian 10km yg kerap

Aku makin kerap buat 10km running skg ni. Mostly easy run aje sebab target nak perkuatkan endurance aku for any 10km running event. So if ada event, aku dah prepared for both 10km or maybe Half Marathon event. Or even 42km pun Alhamdulillah.Selesai larian pagi ni. Semalam hujan tak dpt nak berlari paginye. Ptg pulakContinue reading “Larian 10km yg kerap”

Laluan Larian 10km Kampus

Kali ni aku nak cerita sikit bab laluan yg aku selalu jogging bila dalam kampus. Bawah ni laluan 10km. First 1km-2km : Dari tempat parking kereta aku tu, aku berjogging slow dulu masuk track sikit dan keluar balik ke area berbukit (no 1). Dpt 1km tu. Kemudian aku pusing ke area pintu belakang kampus danContinue reading “Laluan Larian 10km Kampus”

Twincity Marathon 2022

Alhamdulillah. Selesai 12km. Fuhhh agak keletihan gak lari 12km ni. Tapi managed. Larian kedua event pada tahun ni. Ada byk kali gak jalan. Amik napas. Tp last average page dptlah 5:46/km Alhamdulillah. Sedikit analisis. Aku start and maintain 6km dgn amat baik. HR pun baik. Target after 6km aku nak pecut higher lagi. Tapi apakanContinue reading “Twincity Marathon 2022”