Jadi Jujur

Satu aje pesanan. Dalam kehidupan ini, didiklah anak2. Anak2 aku pun aku pesan. Jujur dan buat aje sendiri. Ada masa kita boleh tiru (macam memasak ke, teknik berlari ke dan sebagainya) Ada masa kita tak boleh tiru seperti peperiksaan dan pernilaian.Bila orang kata ianya adalah peperiksaan. Jawablah jujur. If tak dpt jwb lantak la.Buat apaContinue reading “Jadi Jujur”

Takaful Insurans

Tahukah anda.(Aku bukan ajen insurans atau nak suggest sapa2 pun) Aku mula masuk insurans ni dari 2008. Mase tu aku tengah amik master umur 23 tahun. Guna duit gaji Graduate Research Assistant aje sebab jadi student Master under geran supervisor aku. Time tu takde Takaful based insurance lg bagi Great Eastern ni. Skg dah ade.Continue reading “Takaful Insurans”

Hasil Larian 4 January 2021

Salam 4 January 2021 Alhamdulillah. Larian sebelum meeting jam 9 pg Lari tapi pastu kaki sakit?Lari tapi macam tak naik2 sangat pace. Asyik situ aje. Paling kuat pace 5.Lari tp mcm asyik terasa payah aje. Core strength. Ko boleh aje lari tak buat workout/core strength tp sampai satu peringkat ianya stuck. Melainkan ko dah puasContinue reading “Hasil Larian 4 January 2021”