Jalan2 di Melaka 12 Dec 2021

Alhamdulillah. Banyak kebaikan berlaku hari ini. Aku arini keluar jenjalan sekitar Melaka. Tapi tempat bukan kawasan bandar Melaka tp menghala ke Teluk Gong dan Kg Sungai Baru. Sekitar jam 4 aku ke Ngeteh Cafe lepak2 sampai area jam 6. Sambil layan kopi and pantai. Tengok bebudak ni main pasir kat pantai dan macam2 lagi. KemudianContinue reading “Jalan2 di Melaka 12 Dec 2021”

Celup Tepung di Pantai Siring

Salam,Kami sekeluarga datang makan petang di sini pada hari ini 17 Oktober 2020 sektiar jam 3 petang. Kebetulan minggu ni pelawat dari KL, Putrajaya dan Selangor tiada sangat sebab mereka sedang PKPB. Jadi sabtu yang sepatutnya ramai, jadi tak ramai sangat berbanding ramai yang sebelum2nya. Order seperti di kaunter terlebih dahulu sebelum beratur untuk ambilContinue reading “Celup Tepung di Pantai Siring”

Kembara Johor 26 – 28 Julai 2019

Salam, Baru2 ini aku dan famili aku ni datang ke johor untuk menghadiri kenduri kahwin anak salah sorang Professor di UTM yang juga merupakan satu team dalam IEEE AP/MTT/EMC sekitar 2013-2015 kot sebelum tidak lagi dipilih dalam sesi pemilihan dan seterusnya mengundurkan diri (tetapi masih rapat dgn diorang yang dalam IEEE AP/MTT/EMC) ni. Teringat jugaContinue reading “Kembara Johor 26 – 28 Julai 2019”