Easy Speed and Long Run

Alhamdulillah.21 Jun 2022.Seminggu sekali kita kene buat speed work. Lain semua east. Sapa kata buat easy byk sgt takkan laju? Speed ni seminggu sekali aje geng. Lain semua easy or tempo or hill or fartlek. 2km easy jog400m walk5km maintain 4:35-4:40 (Alhamdulillah dpt 4:34/km) Kalau korang power, apa kasut aku pakai? run #klscm #5km #alphafly

Larian dan Motivation

Lari. Aku akui aku tak banyak berlari sgt dalam sebulan dua ni especially dalam Jan and Feb ni. Bahkan nanti tinggal bulan 3 aje nak berlari lepas tu Ramadhan (bulan 4) so most probably aku maybe just simple or short run aje dan focus on core development balik for upper and lower strength. Mcm ifContinue reading “Larian dan Motivation”

Korang nak lari dengan padu?

Dalam dunia larian ini. Untuk jadi padu sesiapa pun boleh asalkan tiada masalah awal seperti bab lutut, jantung dan sebagainya. Jika memang sihat, semua bacaan darah elok. Anda boleh jadi padu dan power. Cuma beberapa perkara aje korang kena amik peduli. Aku cakap bab nak jadi seorang yg padu bab larian, bukan sekadar pelari santai.Continue reading “Korang nak lari dengan padu?”