[Jelajah Larian 2019-1] Melawati Run 2019

Alhamdulillah. Selesai larian Melawati Run 2019.

Ianya 15km tapi under distance.

Ulasan Pendek – Jalan flat pada awalnya lepas tu berbukit mak datuk tinggi mencanak masa km 10 ke atas. Dan kemudian flat balik tenaga dah abis maka jalan + lari aje masa last 5km.

Ulasan panjang- Bermula dengan agak laju juga (dah habit) dan pada km ke 9 dah mula mendaki maka agak kepenatan dan mula jalan+ lari.

Bila di km ke 12 lagi la mencanak bukit jalan aje.

Lepas tu singgah minum air lama2 dan sambung lari.

Last 1-2 km memang tak larat habis dah dan push jugak ler.

Aku memang target 10km aje so last berlatih aritu 7km aje kat Botanikal Garden Ayer Keroh.

Aku rasa result aku dari 500++ orang aku puluh2 gak kot nombornya. Hahahhaha. Nanti aku share and update.

Kira ok la ni. Kaki pun sakit panjat bukit.

2019-01 (20180106 run) melawati run 2019 result

Jelajah Larian – Penutup Larian 29 Dec 2018 (Melaka Fiesta Run)

Salam,

Inilah penutup event larian aku sempena 2018.

Seperti biasa 10km punya acara tapi sekadar 9.45 km aje distance.

Bolehlah 51 minit untuk 9.45 km tu.

So if 10km rasanya aku boleh dptkan 53-54 minit kot.

First 6km ok aje maintain skit2.

Pastu jalan + lari laju.

Rasanya dekat 1-2 total minit berjalan. Lain lari. Mental takleh tahan dah so kene jalan and lari aje time tu.

Skg ni pun aku sebenarnya bosan dah berlari. Maintain buat 5km aje selang sehari.

10km pun masa event aje.

Tapi insyaAllah akan cuba bersemangat balik menjelang 2019.

Motivasi tu penting.

Dan sememangnya Maintain tu lagi susah dari nak dapatkan sesuatu itu.

Ok di bawah ulasan bab larian.

Nak bagi rating rasanya boleh dapat 2/5 kot

Bab kawalan traffic memang takde kon tepi jalan la tp just polis jaga dan masuk kawasan kedai area Masjid Selat dan pulang ke Menara Taming Sari

Bab baju pun sama warna oren dah betul tp printed satu color aje warna hitam kat baju oren tu. Baju jenis murah aje kualiti.

Bab medal memang tak sama seperti yang diiklankan la. Salut aje besi dgn emas mcm pingat budak sekolah cuma bukan plastik.

Lokasi dah bagus iaitu di Taming Sari

Jelajah Larian – ICE WATCH LIGHT UP THE NIGHT RUN at IOI MALL 1 Dec 2018

Salam,

Kali ini kita tengok serba serba aku berlari 10km setelah seminggu tak lari.

Hahahahahha

Tapi boleh tahan jugak

Pace dah ok cuma mcm biasa 5 km terakhir bertembung dengan pelari 5km.

Last2 jalan masa km ke 6 dan km ke 8 selama 1,2 minit.

Penuh orang dan kereta sepanjang nak sampai garis penamat 10km