Berlari, PUBG dan Kehidupan

Alhamdulillah. Dapat lagi berlari hari ini. Tatkala mendapat berita ada runner seorang pensyarah UPM meninggal dunia sewaktu berlari HM ketika sudah sampai finishing line di Langkawi International Half Marathon 2022. Takziah buat keluarga beliau. Umur mcm sama umur aku sebab difahamkan SPM 2002. Dpt info dari group runners aku and juga dari wife aku sebab difahamkan dia ni mengajar kelas adik wife aku di UPM bidang veterinar.

Sahabat2 sekalian. Mmg betul aksl itu tak tunggu. Sihat ke sakit. Bersenam atau tak. Takde delay bab mati ni.

Cuma yg kita yg hidup ini. Pastikan check and balance. Makan jaga. Kesihatan check dgn doktor selalu, dan bersenam dgn menjaga HR.

Aku bukan atlit. Aku sentiasa ingatkan diri aku bab ni. Aku just nak berlari aje sebab minat. Kadang2 aku laju and byk masa aku run easy aje. If penat relax and berhenti. If bosan tak lari.

Tapi apa2 pun. Sentiasa lah berbuat kebaikan dan menjaga ibadah. Itu yg penting.

Published by razorjr

Research and Academician

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: