Jelajah Larian – ICE WATCH LIGHT UP THE NIGHT RUN at IOI MALL 1 Dec 2018

Salam,

Kali ini kita tengok serba serba aku berlari 10km setelah seminggu tak lari.

Hahahahahha

Tapi boleh tahan jugak

Pace dah ok cuma mcm biasa 5 km terakhir bertembung dengan pelari 5km.

Last2 jalan masa km ke 6 dan km ke 8 selama 1,2 minit.

Penuh orang dan kereta sepanjang nak sampai garis penamat 10km

Jelajah Hotel – Le Meridien Putrajaya at IOI City Mall

Salam semua,

Kali ini menetap di Le Meridien Putrajaya dekat IOI City Mall sempena larian Ice-Watch Light Up The Night Run 2018.

Bilik ni adalah Signature Room. Harga boleh tahan jugak tapi jika nak bandingkan dengan hotel2 lain. Hotel ni macam overprice untuk peringkat dia. Mungkin tanah dia mahal kot. Sebab aku dah stat dekat hotel yang setaraf harganya ini tetapi dapat bilik dan kemudahan lebih besar dan bagus. Sini mungkin mahal disebabkan tanah ni mahal dan guna kelebihan ada Mall kat sebelah serta convention centre untuk tarik orang.

Pro:

  1. Good room size for the price of this room
  2. Has their own parking lot (not mixed up with Mall parking lot)
  3. Has water heater and bath tub
  4. Clean and new (since it’s still new – this hotel started operation since 2016)
  5. Facing a stunning view from our window

Cons:

  1. Just a standard mineral water for 5 star hotel
  2. Water heater is somehow turn too hot without reason. Need to adjust when it’s happened.
  3. We hate bidet type toilet.
  4. Parking lot is confusing 
  5. Slow responsive elevators – somehow you felt it takes forever to reach you.

Jelajah Larian – Putrajaya Night Marathon (21km)

Salam,

Event PUTRAJAYA NIGHT MARATHON 2018 CANCELLED

Disebabkan hujan dan ribut petir serta kilang sabung menyabung, organizer terpaksa call off event.

Bayangkan, saya berlari dalam keadaan basah hujan SANGAT LEBAT selama 10 kilometer. Ya 10 kilometer sambil maintain pace 5.

Kasut basuh macam kena rendam

Kaki melecet

Akhirnya kami dilencongkan awal dan ditamatkan awal.

Catatan masa saya sangat teruk.

12km pertama saya steady.

Namun 5 km seterusnya saya tak mampu dah harungi sebab dah tahu organizer cancel event, kaki basah dan melecet, gambar pun takde, tak semangat nak lari.

Apa2 pun saya akan kembali for PNM (mungkin) tetapi bergantung kerana saya hanya gemarkan 5km dan 10km. Berbanding 21km dan 42km larian banyak bergantung kepada LSD yang amat sukar dibuat akibat kekangan masa.