I Love My Family and My Running

Kadang2, ada aje orang yang memandang kita ni dengan sehina-hinanya. Mereka tunjukkan dengan merendah-rendahkan kita dan matlamat kita. Selalunya yang berlaku adalah apabila level otai (yang lebih tua) dgn nada yang seolah-olah “aku makan garam lagi awal dari ko” Dianggapnya yang muda ni seperti “apa ko tahu” dan pelbagai lagi. Langsung dipandang kecik dan macamContinue reading “I Love My Family and My Running”

7 Hari Di Bulan Ramadhan

Salam, Sudah 7 hari kita menunaikan ibadah puasa di bulan ramadhan ni. Rasanya macam semakin pantas masa bergerak dan tak lama lagi raya akan tiba. Selepas itu kehidupan akan bergerak seperti biasa bagi sesetengah orang. Untuk bulan puasa kali ni aku tak target banyak sangat pun apa pembaharuan yang akan dibuat. Cuma nak pastikan beratContinue reading “7 Hari Di Bulan Ramadhan”

Jelajah Larian – World Cancer Day Fun Run 2019 di Ins Kanser Negara Putrajaya

Salam, Yes. Seperti tajuk di atas. Masukkan aku event ni sebagai solidarity kepada mangsa2 kanser dan rakan2 aku yang telah pergi menghadap Allah. Al Fatihah untuk mereka. Semoga Allah lindungi kita semua. Track: Sekitar Institut Kanser Negara dan Putrajaya. Kondisi: Cuaca ok. Jalan ok. Agak Mendatar dan juga ada bahagian naik flyover juga serta bersimpangContinue reading “Jelajah Larian – World Cancer Day Fun Run 2019 di Ins Kanser Negara Putrajaya”