Kadang2, ada aje orang yang memandang kita ni dengan sehina-hinanya.

Mereka tunjukkan dengan merendah-rendahkan kita dan matlamat kita.

Selalunya yang berlaku adalah apabila level otai (yang lebih tua) dgn nada yang seolah-olah “aku makan garam lagi awal dari ko”

Dianggapnya yang muda ni seperti “apa ko tahu” dan pelbagai lagi. Langsung dipandang kecik dan macam tak tahu apa.

Aku biasanya if jumpa orang mcm ni aku abaikan aje. Aku pun tak terkesan sgt sebab dalam hidup ni ko tahu tak apa yang mengembirakan aku selain Famili aku?

1) Nikmat Berlari dan Bersukan
2) Berjalan2 sambil makan makanan best2
3) Beraktiviti dengan rakan2 yang sekepala

Banyak aje member2 aku yg 5-10 tahun lebih tua dari aku dan depa ni mmg ngam dgn aku. Seronok bila berborak dan buat aktiviti dgn depa. Terutama team larian aku, mmg sporting habis depa.

Jadi, abaikan aje la cacian dan hinaan orang. Lantak pi apa orang nak kata. Yang penting kita enjoy our life.

Aku tak cadang sgt pun dalam kehidupan aku nak terlalu kejap menjadi academician yang power. Aku just nak jadi normal dan life to the fullest with my family and running.

Running adalah aku punya minat. I put running above all the activities selain dari aktiviti keluarga (family always first).

I love running.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: