Rezeki itu satu nikmat

Aku masa aku berlari, mcm2 bab kehidupan aku boleh berfikir. Dalam sejam berlari tu (10km contohnya), aku pikir bab2 kehidupan. Antaranya bab rezeki dan bab anak. Aku tahu, ada di fb aku ni ada yg belum kahwin, ada yg dah kahwin tapi anak belum ada rezeki, ada yg mcm aku anak baru satu dua, danContinue reading “Rezeki itu satu nikmat”

Tamat cabaran 25 hari 25 pushup

25 Days Push Up – Day Finale (25th) Alhamdulillah. Tiba jua finale day iaitu hari ke 25. Challenge ini diterima oleh aku 25 hari yg lepas. Oleh Zulhairie Moideen. Aku tak pernah buat continuous push up sebanyak 25 kali sehari seumur hidup aku. Paling tidak pun bertahan hanya 3,4 hari. Pastu malas buat tu punContinue reading “Tamat cabaran 25 hari 25 pushup”

Norma Baharu

Aku ada melawat sebuah website ni. https://www.raps.org/news-and-articles/news-articles/2020/3/covid-19-vaccine-tracker Covid 19 Vaccine – Bertabahlah sehingga end of 2021 dgn norma baharu ni kot. 1) Kebanyakan proses experimen vaksin Covid-19 dah fasa human trial 2) Mostly perlukan 12-18 bulan dari mid 2020. So basically mid 2021 ke end 2021 ATAU early 2022 baru setel dgn lengkap vaccine ni.Continue reading “Norma Baharu”