Tamat cabaran 25 hari 25 pushup

25 Days Push Up – Day Finale (25th)

Alhamdulillah. Tiba jua finale day iaitu hari ke 25.

Challenge ini diterima oleh aku 25 hari yg lepas. Oleh Zulhairie Moideen.

Aku tak pernah buat continuous push up sebanyak 25 kali sehari seumur hidup aku. Paling tidak pun bertahan hanya 3,4 hari. Pastu malas buat tu pun sekadar 10 kali aje push up malas2.

Tapi kali ni aku boleh at least 25 push up sekali harung.

Dulu aku takkan mampu gini.

10 pun main tipu.

Sekarang 10 tu mmg hampir sgt dgn lantai. Buat 5 reps. Continuous 20-25 max.

Alhamdulillah. Rasa badan lagi ok dan mantap. Berlari pun rase maintain aje cuma aku malas betul nak lari jauh2 skg. Tp akan pertingkatkan ke 10 dan 15km mulai Ogos ni sekali berlari, maksudnya seminggu target 30km ke 40km. Berbanding sebelum ni 15 ke 20km a week. Sikit2 la bro.

Ok. Bideo kat youtube pun ade. Tp ni aku bg yg versi kat facebook.

Thanks guys. Ini the end of the push up video daily dah. Pasni aku just buat monthly dan upload ke youtube aje. Post ke fb tu maybe kenkadang kot.

Fuh. Mmg terbaik!!!

Video – https://youtu.be/62emgK8SvrE

Norma Baharu

Aku ada melawat sebuah website ni.

https://www.raps.org/news-and-articles/news-articles/2020/3/covid-19-vaccine-tracker

Covid 19 Vaccine – Bertabahlah sehingga end of 2021 dgn norma baharu ni kot.

1) Kebanyakan proses experimen vaksin Covid-19 dah fasa human trial

2) Mostly perlukan 12-18 bulan dari mid 2020. So basically mid 2021 ke end 2021 ATAU early 2022 baru setel dgn lengkap vaccine ni.

3) Norma baharu kehidupan kita ni might be until 2021 kot if vaccine tu keluar mid 2021 or end 2021.

Jadi kita kenalah bertabah dengan norma baharu ni 2020-2021.

Online teaching might be the key until 2021.

Selagi vaccine masih dalam proses, selagi itu memerlukan norma baharu dipatuhi.

Selagi boleh online, kita memang perlukan online.

Larian 10KM dalam kampus selepas PKP

24 Jun 2020

Alhamdulillah. Easy and relaxing pace run pagi ni.It feels so good to maintain lg sub 1 hour. InsyaAllah boleh comeback to pace sub 50 minutes soon for 10km.

Larian ini amat bermakna kerana dengan keadaan yang sangat baik, maintaining pace 5:30 dan Alhamdulillah dapat menyempurnakan dengan baik.