Jelajah Hotel – Le Meridien Putrajaya at IOI City Mall

Salam semua,

Kali ini menetap di Le Meridien Putrajaya dekat IOI City Mall sempena larian Ice-Watch Light Up The Night Run 2018.

Bilik ni adalah Signature Room. Harga boleh tahan jugak tapi jika nak bandingkan dengan hotel2 lain. Hotel ni macam overprice untuk peringkat dia. Mungkin tanah dia mahal kot. Sebab aku dah stat dekat hotel yang setaraf harganya ini tetapi dapat bilik dan kemudahan lebih besar dan bagus. Sini mungkin mahal disebabkan tanah ni mahal dan guna kelebihan ada Mall kat sebelah serta convention centre untuk tarik orang.

Pro:

  1. Good room size for the price of this room
  2. Has their own parking lot (not mixed up with Mall parking lot)
  3. Has water heater and bath tub
  4. Clean and new (since it’s still new – this hotel started operation since 2016)
  5. Facing a stunning view from our window

Cons:

  1. Just a standard mineral water for 5 star hotel
  2. Water heater is somehow turn too hot without reason. Need to adjust when it’s happened.
  3. We hate bidet type toilet.
  4. Parking lot is confusing 
  5. Slow responsive elevators – somehow you felt it takes forever to reach you.