Konvokesyen and Next?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Sejak masuk bidang pensyarah ni, dari 2009 sebagai tutor, pelbagai perkara aku belajar. Dari seorang yang kurang mahir bab memgajar kepada yang alhamdulillah tahu selok belok mengajar. Banyak student dah grad, ada yang aku tak kenal, ada yang kurang kenal, ada yang sangat kenal dan ada difacebook aku. Aku pun addContinue reading “Konvokesyen and Next?”

Jitra

Assalammualaikum Alhamdulillah aku dah selamat sampai rumah aku. Setelah balik ke Jitra dari Khamis lepas. Jitra Aku duduk sini bukan 100% dari kecik. Tapi majoritinya di sini sehinggalah masuk asrama Tingkatan 4. Jitra ni dulu kecik. Ya la if dari zaman mak aku lagi la kelapa sawit aje kot. Tapi ni nak kira dari zamanContinue reading “Jitra”

Antara dua tempat

Salam pagi. Aku cuti arini bermula semalam sampailah minggu depan. Cuti sempena adik aku konvokesyen bidang law dia. Sementara itu aku bermalam sehari dua di Penang. Pagi ini beberapa keping gambar aku tangkap. Satu menunjukkan sebelah “tenang” dan satu lagi menunjukkan sebelah “rush”. Kalau di KL anda tahulah rush hour tu apa. Semua akan stressContinue reading “Antara dua tempat”