Jelajah Hotel – Le Meridien Putrajaya at IOI City Mall

Salam semua,

Kali ini menetap di Le Meridien Putrajaya dekat IOI City Mall sempena larian Ice-Watch Light Up The Night Run 2018.

Bilik ni adalah Signature Room. Harga boleh tahan jugak tapi jika nak bandingkan dengan hotel2 lain. Hotel ni macam overprice untuk peringkat dia. Mungkin tanah dia mahal kot. Sebab aku dah stat dekat hotel yang setaraf harganya ini tetapi dapat bilik dan kemudahan lebih besar dan bagus. Sini mungkin mahal disebabkan tanah ni mahal dan guna kelebihan ada Mall kat sebelah serta convention centre untuk tarik orang.

Pro:

  1. Good room size for the price of this room
  2. Has their own parking lot (not mixed up with Mall parking lot)
  3. Has water heater and bath tub
  4. Clean and new (since it’s still new – this hotel started operation since 2016)
  5. Facing a stunning view from our window

Cons:

  1. Just a standard mineral water for 5 star hotel
  2. Water heater is somehow turn too hot without reason. Need to adjust when it’s happened.
  3. We hate bidet type toilet.
  4. Parking lot is confusing 
  5. Slow responsive elevators – somehow you felt it takes forever to reach you.

Bringing future closer

Salam,

Posting ini lebih kepada ditujukan kepada pelajar-pelajar saya.

Ianya berkaitan dengan masa hadapan.

Apa jua yang sedang anda selaku pelajar sekarang pastikan anda sudah ada minat yang mendalam. Jika tiada cari secepat mungkin.

Saya mempunyai minat yang saya telah dapat dan impikan. Saya dapat main games, saya dapat mengajar games (bidang) dan seterusnya membuat apa yang digemari.

Oleh itu, pastikan dengan benar2 anda sangat suka apa yang anda sedang buat sekarang.

Lagi awal anda sedar lagi bagus.

Anda kena bayangkan 10-20-30 tahun lagi apa anda nak jadi.

Jika anda mempunyai minat yang lain maka berusaha untuk menceburi bidang tersebut.

Untuk menjadi game developer atau game designer contohnya, pastikan anda ke arah tersebut. Selami bidang tersebut dan pastikan anda ada passion terhadapnya

Seperti anda sentiasa berfikir, makan dan sebagainya demi kerjaya tersebut.

Do what you must.

Masa hadapan adalah sangat mencabar.

Competition untuk industri kreatif sangat sangat hebat.

Bilangan game developer dan game designer akan semakin bertambah

Masing2 akan cuba menjadi kreatif dan hebat.

Jadi, buktikan anda ini bagaimana.

Apa boleh aku buat?

Salam,

Posting pun dah lama tak buat sedangkan bayar beratus ringgit untuk domain dan hosting page ni.

Tiba2 terasa nak tulis sesuatu pada page 2.05 am 17 September 2017 ini.

Di atas ni anak aku yang baru lahir pada 18 julai aritu.

Dia aku dah daftar haji dan akan menunaikan haji dia pada usia 93 tahun. Iaitu pada 2110. Aku dah lama mati dah time tu kot if tak panjang umur sampai 125 tahun.

Aku terfikir.

Apa agaknya keadaan zaman tu.

Macam mana dengan akhlak dan sahsiah pada zaman tersebut.

Mcm mana manusia hidup dgn aku rasa ntah2 time tu penduduk dunia menjangkau 100 bilion kot.

Nak bayangkan teknologi?

Cuba ko pikir,

Tahun 1917

Dengan tahun 2010.

Pergh

Aku yakin ada Star Trek punya kapal.

Boleh ke planet2.

Game Industri mcm mana lak?

Aku rasa siap boleh main masuk dalam game terus.

Neural game industry.

Ko boleh reka dunia ko sendiri dan hidup dalam tu. Berlari dan jadi superpower kot.

Dasat dan aku taktau mcm mana nak bayangkan.

Dan bab kaya mesti ko jual apa pun laku kot.

.

.

Namun apa agaknya masalah akhlak time tu.

Apala agaknya masalah umat ketika tu.

Harap generasi aku, keluarga dan sahabat2 aku termasuk yang baca artikel bodoh aku ni, terselamat dari fitnah dunia.

Amin.

Dah nak smbg tido. Ingat nak gi AEON kot esok. Eh arini sebab dah 2.33 pagi. Jadi jam 9 pagi gi AEON.

Hmm apala agaknya berlaku pada tahun 2110