Kelas dan Game

Alhamdulillah. Sepanjang aku mengajar ni, tak sangka ada satu group batch ni (BATCH 2018/2019) untuk Bachelor of Game Technology (BITE) kumpul duit and beli souvenir ni. Aku taktau nak habaq apa tp terima kasih sesangat. Aku mengajar bukan amanah aku kat korang yg belajar ni, bukan sebab hadiah and ganjaran. Sepatutnya aku yg berterima kasihContinue reading “Kelas dan Game”

Will never stop

No matter what the obstacles Aku akan pastikan bermain permainan video itu tidak dipandang negatif oleh generasi masa akan datang. Biarpun aku menentang idea idea kolot masa kini memandang serong secara total blame “game penyebab kemusnahan akhlak” atau “game penyebab pendidikan rosak” dan sebagainya. I will never stop. I will spread to positive vibe ofContinue reading “Will never stop”

Game

Industry Game Dalam industri game ini, sebenarnya tiada “level” kepakaran untuk setiap individu kecuali hal pembelajaran menghasilkan game tu tetapi tidak ketara. Game bermula dgn anda pastikan byk bermain game duluKemudiannya anda mula guna game engine menghasilkan game2 dgn meniru game2 lain.Next, anda mula datang idea menghasilkan game dan mengajak ramai orang join projek anda.SiapkanContinue reading “Game”