Jelajah Larian – HSN21km (10km)

Salam,

Maaf agak lambat jugak aku nak update untuk larian ini sebab dah seminggu baru nak rasa update.

Untuk HSN21km kali ini boleh dikatakan agak baik juga dan walaupun kaki dah seratus peratus keadaannya tetapi Alhamdulillah agak ok.

Cuma selepas selesai sahaja larian ni, keesokan harinya terus kaki kanan belah paha belakang sakit lagi teruk berbanding sebelum ini selepas KLSCM.

So, terpaksalah berehat sehingga Deepavali nanti sebab memang agak sakit juga kaki ni. Tetapi buat juga workout yang mampu dirumah bagi cepat recover.

Setakat hari ini 19 Oktober 2019, workout amat baik dan recovery process berjalan dengan baik.

InsyaAllah by next week selepas Deepavali akan sambung training balik 5km/10km/15km seminggu.

HSN21km ini boleh dikatakan agak baik juga laluannya cuma kena mendaki fly over lah dan macam biasa time mendaki memang aku jalan. Tak sanggup aku berlari menghadap flyover.

Mental aku memang lemah la time menghadap bukit. So dapatlah timing seperti dalam gambar2 yang aku akan attach nanti.

Sekitar awal 5km memang ok. Lepas tu bila bukit menjelma maka aku jalan aje. Pendek kata total aku berjalan dalam 5 minit lebih mewakili dalam 500meter gitu kot. So lagi 9.5km aje berlari.

Organiser kali ini agak kureng skit. Aku mujur tamatkan awal tapi orang lain yang tamat lambat kesian beratur amik medal. Adeh.

Jelajah Larian HSN21km (amik 10km aje) 13 Okt 2018

Salam,

Saya sebenarnya kagum event ini diorganise semua bab traffic failed skit untuk pengguna jalan raya dan lebuh raya sebab kesian depa jam lama betul sampai standstill.

Namun amat berharap depa akan improve next year.

Berbalik kepada larian,

Ya ada bukit juga perlu didaki.

Tu pace lari smp 6 min per km untuk dua lap (dua km) dan kembali ke pace 5 selepas tu.

Tiada masalah sebenarnya bab nak lari pace 5 lebe ni tapi masalah aku adalah tak makan sgt

Pagi ada la makan sandwich sardine dua ketul

Tengahhari makan nasi + ikan keli tu pun half of plate aje sebab takde selera sangat

Petang jam 4 makan daging burger aje. Roti burger tak makan.

Air bantai teh ais yg smlm aje.

Pastu tak minum apa dah kecuali masa lari beberapa teguk.

Persiapan?

Seminggu sebelum run 10km.

Pastu hari khamis buat 3 km aje hill Taman Botanikal Ayer Keroh.

Pastu lari 10km.

Tu aku nak pitam lepas lari 10km(total 9.8 aje) dekat HSN21km.

Ok nah gambar