Moving Forward

Hampir 2 minggu dah aku start training larian aku balik. Aku just buat pun larian sekadar 3km dan 5km buat masa ni. Masih belum pergi lagi ke arah long run walaupun itu yg diperlukan. Aku memang set setakat ini jenis latihan incremental. Aku bawak dulu 3km. Biar selama beberapa minggu sampai dah adapt badan baruContinue reading “Moving Forward”

Start

Alhamdulillah. Mula. Anda aje yg mampu nak set dalam minda nak bersenam atau tak. Takde paksaan. Nak mulakan dgn 1 minit squats sehari pun takpe if malas sgt. Just sehari 1 minit je bersenam. Buat setiap hari seminit aje. Minggu depan buat 2 minit dan seterusnya. Yg menjadi masalah if korang start melampau sgt. TerusContinue reading “Start”

Restart Malaysia Challenge

Pada 17 Ogos Isnin lepas bermulalah episo Restart Malaysia Challenge (RMC) untuk event virtual team running bagi tahun ke 3. Untuk kali ni aku daftarkan wife aku sekali dalam group Kuatagh Runners So misi adalah masing2 dptkan minimum 20km dan yg otai2 runners kene pastikan dpt minimum team mileage dalam 2000km bagi mendapatkan bronze awardContinue reading “Restart Malaysia Challenge”