16 September 2021 – Selamat Hari Malaysia

Sempena hari Malaysia ini. Alhamdulillah aku berkesempatan dan bertenaga untuk berlari 16.9 km. Walaupun penuh dugaan iaitu tayar pecah semasa aku nak ke tempat larian namun berjaya tukar dan ke kedai tayar selepas berlari. Aku tak pasti mcm mana berlaku. Tapi itulah yang berlaku. Okeh bab larian First 2km memang aku layan aje pace 7.Continue reading “16 September 2021 – Selamat Hari Malaysia”

Kipchoge dan Motivasi

Aku berulang kali tengok Kipchoge ni buat sub 2 jam marathon. Walaupun tak diiktiraf tapi dia satu2nya manusia dalam planet bumi yg buat marathon bawah dua jam. Cuba ko lari Half Marathon 2 jam pun dah boleh mintak nyawa dah bg most of people. Jap. Aku lari 1km pace Kipchoge ni pun dah boleh masukContinue reading “Kipchoge dan Motivasi”

Apa itu Pensyarah dan Pelajar

Skg orang ramai kecoh betul bab pensyarah, student dan stress. Ramai pensyarah2 tersohor dah menulis kat luar sana tp aku nak tulis panjang2 tak la reti sgt tp aku cuma nak habaq yang sebenarnya benda ni mmg payah nak dibincangkan. So better aku main game. Aku tak stress, budak tak stress dan kita hidup happy.Continue reading “Apa itu Pensyarah dan Pelajar”