16 September 2021 – Selamat Hari Malaysia

Sempena hari Malaysia ini.

Alhamdulillah aku berkesempatan dan bertenaga untuk berlari 16.9 km.

Walaupun penuh dugaan iaitu tayar pecah semasa aku nak ke tempat larian namun berjaya tukar dan ke kedai tayar selepas berlari.

Aku tak pasti mcm mana berlaku. Tapi itulah yang berlaku.

Okeh bab larian

First 2km memang aku layan aje pace 7. And then lagi 13 km seterusnya berjaya maintain pace sekitar 6:15 ke 6:20 begitu average.

Kemudian lagi 1.9 km aku cool down jalan aje sebab dah penat and panas beb cuaca. So aku just run walk aje beb penat gile dah 15km maintain average pace time tu 6:20 begitu. Hahahah. So bile lagi 1.9km disebabkan aku jalan so average yg betul adalah 6:44/km. Hehehe

Published by razorjr

Research and Academician

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: