Master and PhD part 2

Semasa 2009 tatkala tengah menyiapkan thesis untuk master aku terdengar ada universiti iaitu UTHM sedang nak mencari pensyarah. Nak mohon UTM tempat aku belajar mcm susah sebab requirement susah dan tinggi. So aku apply la kat UTHM dan hantar ke sana. Dalam beberapa minggu lepas tu kot terus dia panggil suruh aku ke cwgn kampusContinue reading “Master and PhD part 2”

Master and Phd Part 1

PhD Tatkala ada yg bercakap2 soal PhD ni. Baik aku selitkan jugak beberapa cerita. Sebenarnya even masa aku degree Bachelor dekat UTM tu aku takde langsung cadangan nak amik Master and then PhD. Bahkan masa amik master pun aku takde cdgn pun nak amik PhD. Master aku amik pun sebab keje dah takde sgt timeContinue reading “Master and Phd Part 1”

UTM dan SKUDAI dan Iskandar Puteri

Salam malam dari Iskandar Puteri. Alhamdulillah Okeh berlepas dari rumah area jam 7.30 pagi terus menerjah ke lebuhraya menuju ke Johor. Awalnya perjalanan mendung kemudian lagi 30 minit nak sampai Skudai dah hujan on off. Sampai aje Skudai terus singgah makan dulu di Taman Universiti kejap. Kena dalam RM28 mcm tu. Aku makan tengahhari terusContinue reading “UTM dan SKUDAI dan Iskandar Puteri”