Jelajah Hotel – Promenade Hotel Kota Kinabalu

Salam,

Kali ini aku mengembara ke Kota Kinabalu.

Tempat belajar aku di UMS secara jarak jauh.

Aku pun tak sangka mcm mana aku boleh belajar kat situ secara jarak jauh selama 4 tahun dari 2011 sampai 2015.

Satu kenangan yang amat amat indah disamping isteri tercinta.

Hari kedua banyak menjelajah ke Gunung Kinabalu (bawah aje gambar2) dan kemudian ke Kundasang Desa Dairy Farm. Kemudian ke Rumah Terbalik. Hari pertama arrival tak buat apa2 sgt.

Hari ketiga daftar diri persidangan dan melawat dalam UMS serta pantai dalam UMS.

Lepas tu balik dan rehat sampai petang.

Malam pun tak keluar

Hari keempat pagi tu pergi ke Pasar Filipina beli goodies dan petang presentation. Malam sempat dinner di Hotel Tabung Haji sempena persidangan SKSM.

Tak pergi ke pulau sebab dirisaukan keselamatan anak yang bawah 2 tahun. So tunggu dia besar skit la kot baru gi.

Berbalik kepada hotel yang diduduki dari 26 Nov sehingga 30 Nov

Aku boleh bagi rating hotel ini 4.5/5

Sebab?

Pro:

  1. Room = super awesome and large (Promenade Deluxe Suite)
  2. Breakfast = great and met our expectations (we were having a breakfast at Promenade Deluxe Lounge for all four days)
  3. Water heater and bath tub were functional correctly (meaning it didnt turn hot or cold suddenly without reason)
  4. Fast room check in and check out (at 11th floor)
  5. All section in the room were covered with mat (carpet) except toilet section.
  6. Parking is free except for one time access need to pay rm4. Just remember to get a chop from the reception and show your stamped parking ticket when leaving the parking area via the parking barrier counter guy.

Cons:

  1. Our shower floor drainage experiencing clogged when showering even in the short time.
  2. Slippery tiles at the toilet and sink section. They should change it.
  3. They should change or put some unlock/lock access for the sliding door between the bed and the wardrobe section since small kid (we brought 1 year old kid) always play with it (open and close the sliding door frequently)
  4. Toilet door also should be put unlock/lock access. And the toilet door is also not fully covered (there is a 0.3 cm gap between the toilet door and the door panel).
  5. We hate so much that type of bidet toilet seat. Yeah really hate it.

Sabah (Arrival Day)

Assalammualaikum,

Agak lama jugak aku tak ke Sabah

Hampir tiga tahun sejak kali terakhir Konvokesyen aku semasa hujung 2015.

Selepas tu aku rasanya ada datang tetapi sekadar satu malam atau untuk menguruskan persidangan sahaja.

Sabah ni yang paling aku suka adalah Gunung Kinabalu.

Korang datang banyak kali pun mesti sangat cantik permandangan sekitar gunung Kinabalu ni walaupun aku tak pernah lagi panjat. Pak mertua aku umur 60an siap ke puncak lagi dengan umur begitu. hahahahaha.

Tapi aku belum sampai masa lagi nak panjat memandangkan anak2 masih kecil sukar nak tinggalkan berdikari sendiri. Yela if aku panjat mesti aku ke sabah dan takkan wife aku and anak2 duduk aje kat hotel. At least mesti depa dah besar dan boleh drive sendiri ke mana2 semasa aku panjat gunung Kinabalu.

Aku datang ke Sabah ni semata-mata melancong + keje + jumpa guru aku.

Bertanyakan khabar kepada guru memang wajib aktiviti ke Sabah termasuklah pergi ke gunung Kinabalu.

Tak banyak sangat hasil pada hari pertama arini.

Sekadar mendapatkan hotel dan sewa kereta serta makan2 di depan hotel aje.

So, nanti aku akan update dengan segala lagi aktiviti yang berlangsung ya.