Korang nak lari dengan padu?

Dalam dunia larian ini. Untuk jadi padu sesiapa pun boleh asalkan tiada masalah awal seperti bab lutut, jantung dan sebagainya. Jika memang sihat, semua bacaan darah elok. Anda boleh jadi padu dan power. Cuma beberapa perkara aje korang kena amik peduli. Aku cakap bab nak jadi seorang yg padu bab larian, bukan sekadar pelari santai.Continue reading “Korang nak lari dengan padu?”

Lari 5km

Alhamdulillah. Aku tak dapat nak buat SCKLM punya run sebab still in recovery lagi but nak dekat fully baik dah ni InsyaAllah back to training betul dalam next week (awal Dec). Dua KM pertama just concentrate bawak budak dalam stroller. Kemudian stop and sambung run 3 km set dalam zone 2-3 aje. So tadi mmgContinue reading “Lari 5km”

Melaka Edu Run 2020

Salam, Baru2 ini pada 2 feb 2020 saya menyertai larian Melaka Edu Run 2020. Larian ini adalah lebih kepada menguji laluan sekitar Ayer Keroh hingga ke kampus Yayasan Saad/Kompleks Perkeso. Larian 21km dipilih untuk saya sertai sejak awal dan berikut adalah beberapa analisis awal. Saya mengambil keputusan untuk berlari pace 6. Memang ianya agak perlahanContinue reading “Melaka Edu Run 2020”