Salam,

Tahukan anda saya membayar RM14.90 setiap bulan untuk mendengar lagu menggunakan Iphone secara sah?

Okeh berbalik kepada celoteh aku untuk hari ini.

Dalam dua minggu lagi kelas semester baru akan bermula.

Setakat yang aku plan sememangnya masuk semester tu baru plan.

Maksud aku first week of semester baru aku plan nak buat apa.

If bernasib baik aku plan seminggu awal apa nak buat.

Tapi just plan apa nak buat aje. Lain2 semua pikir masa bukak semester.

Bitter truth

Ntah apa arini aku tibe2 terbaca artikel:

http://cros.land/2010/10/five-hard-truths-you-need-to-accept/

Nak kaitkan benda ni dgn Naruto adalah betul sangat.

Naruto kene faham dari kecik dalam badan dia ada Kuruma (Nine Tails).

Masalah dia adalah dia ada Nine Tails ni.

Dan dia dipulaukan oleh banyak seusia dengannya.

Cuba tarik perhatian namun dia sendiri tahu last2 diorang still pandang serong.

Dia mengembirakan hati dia sendiri sebab itu masalah dia yang kena hadapi.

Namun dia bertekad nak buktikan dia ni bakal jadi hebat.

Jalan yang dipilih dia bukan senang

Susah dan payah.

Famili takdak

Kawan takdak

Ada beberapa kerat aje yang kasihankan dan amik berat kat dia seperti Kakashi, Iruka dan Third Hokage. Sebelum banyak lagi ninja yang amik berat kat dia selepas dia makin jadi hebat.

Point yang aku nak cakap kat sini.

Lebih baik kita accept the bitter truth dari hidup dalam kepura-puraan.

Seperti dari dikelilingi FAKE FRIEND, adalah lebih baik kita ada sahabat yang sentiasa menegur kita.

Kaki bodek, kaki ampu dan sweet talking itu tak berguna.

Anda tengoklah sendiri.

Apabila ajal menjelma masa awal2 aje kawan datang.

Last2 isteri dan anak2 aje berdoa bila dah lama meninggalkan dunia.

Kecuali jika ada dalam lipatan sejarah, Alhamdulillah ada orang dapat tahu kita pernah contribute jugak.

Tetapi majoritinya bila dah meninggal jarang amat lah kengkawan lain nak datang dah melawat pasangan kita.

Kecuali persahabatan antara sahabat itu dibina dengan utuh sekali.

So,

Lebih baik hidup dgn mengetahui kawan sebenar dari ditipu kenalan yang sweet talking.

Bercakap benar dan jelas itu sentiasa lebih baik.

Cuma pastikan minda anda power dan dapat terima teguran.

About the Author razorjr

Research and Academician

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s