Salam,

Yeah, berjaya saya tamatkan larian pada kedudukan ke 9/10 (tak pasti) dari sekitar 100+ participants.

Mendahului seawal 1 km pertama dan dipintas setelah gagal maintain pace (pancit weh bukit berlambak bagi org 33 tahun mcm aku dan bukan Kenya), so banyak student based punya participants yg potong.

Masa km ke 2 dan ke 3 mostly melalui fakulti FTMK. Dari roundabout naik ke pintu gerbang UTEM kemudian patah balik melalui FTMK.

Kemudian terus dan melalui jalan ke kompleks sukan dan ke kiri naik sedikit jalan berbukit. Time ni ada 2,3 org dah start potong aku walaupun aku dah maintain pace 5.

Kemudian aku rasa kedudukan aku no 9 kot time tu sebab dari nombor 6, jadi nombor 9 atau 10 kot. Tak pasti time ni.

Kedudukan maintain sampailah aku rasa dan bosan dan badan mula tak sihat. Sebab ada batuk and selsema. Terpaksa teruskan dgn pace gini.

Kene faham pace 5 ni nak maintain sukar sedikit. Belum lagi pace 3 atau 4 mcm pelari professional.

Ada part lagi 1km nak tamat kene naik bukit dan naik tangga hahahahaha. So mmg aku jalan ajela kat tangga tu. Penat beb mcm trails. Aku buang masa 1 minit nak jalan kat tangga tu.

Pastu aku tengok nombor 8 ke 9 ntah depan aku. Berjaya juga rapat kan diri tp tak dpt potong sebab memasing dah melajukan diri.

So aku tamatkan taktau nombor 9 atau 10.

Hahahahha

Event menarik dan Alhamdulillah berjalan lancar.

Walaupun kurang sihat akibat batuk, selsema dan sedikit demam. Namun kaki yang sihat digagahi juga. Sebab kaki sihat lah aku berlari walaupun bab dada batuk and hidung selsema menganggu sedikit.

Yang pentingnya kaki ok dan selesa walaupun selepas berlari. Cuma tahniah kepada yang menang sebab memang hebat2 yang depan2 ni.

Teringat motto seorang pelari ni,

“Jika anda tidak mampu menang, sedaya upaya push orang depan catatkan rekod baru PB”

Bermaksud kita jangan bagi orang depan kita selesa. Push sampai mereka tetap maintain dan teruskan pace.

Ok jum aku belanja gambar

About the Author razorjr

Research and Academician

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s