Peka

Somehow, aku semakin hari berfikir.

Betullah. Kita kena sentiasa peka dengan sekeliling kita.

Jika ada yg lain macam ke kat rumah jiran ke atau adik beradik ke apa ke terus hubungi polis atau cari bantuan untuk selidiki.

Tiba masa kita kena peka sekeliling dan act.

Tapi itulah dunia ni….

Kita tak boleh basmi semua kejahatan. Tidak akan. Tak wujud pun perkataan mustahil sebab kejahatan itu sebuah benda yg pasti berlaku.

Tapi aku tahu, kebaikan juga pasti berlaku.

Penuhkan dan lawan dengan memenuhkan dunia ini dengan kebaikan.

Biarlah ada yang nak berbuat jahat. Kita mesti buat baik.

Biarlah ada yang nak meniru dalam peperiksaan, kita buat sedaya upaya walaupun mmg kompem dpt result teruk. Janji tak menipu.

Biarlah kita ada yg hidup susah, janji jangan menipu, mencuri dan sebagainya.

Buat baik.

Published by razorjr

Research and Academician

2 thoughts on “Peka

  1. Saya amir dari johor . Saya nak belajar C++ , tapi saya tak tau nak mula dari mana .. dulu saya belajar course electronic (level 3) tahun 2014 tapi sekarang kerana saya dah kerja di luar bidang saya .. saya dah lupa semuanya ..

    Saya bercadang nak sambung study pada tahap lebih tinggi dalam electronic

    Saya berharap encik dapat membantu saya memahami cara² pengaturcaraan C++ ini .. terima kasih encik

    1. belajar c++ ni mudah aje tengok kat youtube aje banyak. Belajar programming ni bukan lebih kepada tengok pensyarah mengajar. tapi lebih kepada praktikal dimana kita sendiri yang nak belajar tu kene banyak buat latihan programming.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: