Somehow, aku semakin hari berfikir.
Betullah. Kita kena sentiasa peka dengan sekeliling kita.
Jika ada yg lain macam ke kat rumah jiran ke atau adik beradik ke apa ke terus hubungi polis atau cari bantuan untuk selidiki.
Tiba masa kita kena peka sekeliling dan act.
Tapi itulah dunia ni….
Kita tak boleh basmi semua kejahatan. Tidak akan. Tak wujud pun perkataan mustahil sebab kejahatan itu sebuah benda yg pasti berlaku.
Tapi aku tahu, kebaikan juga pasti berlaku.
Penuhkan dan lawan dengan memenuhkan dunia ini dengan kebaikan.
Biarlah ada yang nak berbuat jahat. Kita mesti buat baik.
Biarlah ada yang nak meniru dalam peperiksaan, kita buat sedaya upaya walaupun mmg kompem dpt result teruk. Janji tak menipu.
Biarlah kita ada yg hidup susah, janji jangan menipu, mencuri dan sebagainya.
Buat baik.
Saya amir dari johor . Saya nak belajar C++ , tapi saya tak tau nak mula dari mana .. dulu saya belajar course electronic (level 3) tahun 2014 tapi sekarang kerana saya dah kerja di luar bidang saya .. saya dah lupa semuanya ..
Saya bercadang nak sambung study pada tahap lebih tinggi dalam electronic
Saya berharap encik dapat membantu saya memahami cara² pengaturcaraan C++ ini .. terima kasih encik
belajar c++ ni mudah aje tengok kat youtube aje banyak. Belajar programming ni bukan lebih kepada tengok pensyarah mengajar. tapi lebih kepada praktikal dimana kita sendiri yang nak belajar tu kene banyak buat latihan programming.