Power MyTukar

Aku inform MyTukar dalam Hari Ahad kot menerusi website.

Kereta aku mmg dah habis bayar sejak 2016 dan jaga service dengan Pusat Service Official. Tiada major eksiden. Cat warna original masih retained.

[Isnin 15 March] Depa arrange appointment pada 17 March. Maka aku bersih kereta dan kosongkan barang2 untuk nak bagi depa check nanti

[Rabu 17 March]

pagi jam 10 pagi Dtg bawak kunci and geran asal aku (geran kereta aku versi lama) dan isi kejap borang MyTukar. Lepas tu depa check dalam 30 minit kot. Sebaik sahaja check aku pun dibenarkan bawak balik sebab kereta akan masuk bidding atau pun depa mungkin nak beli terus.

Sekitar jam 12 lebe depa call kata nak offer beli terus. Dan harga yg ditawarkan amat berpatutan dan berbaloi. Tidak murah sgt dan tidak tinggi sangat. Bagus offer. Aku accept

Petang jam 3.30 aku ke MyTukar ni dan proses handover kereta berlaku dlm 30 minit ke sejam. Ada benda depa nak isi dan documentation dlm sistem.

Jam 4.30 setel aku balik rumah. Kereta tinggal dan kunci dan geran mmg kene bagi. Dokumen pun signed dan kita ada copy

[Khamis 18 March] Ada sedikit delay pembayaran sebab masalah sistem. Jadi aku tunggu kejap takpe takde problem.

[Jumaat 19 March] Alhamdulillah payment dah masuk sekitar jam 10-11 begitu.

Tak sangka aku semudah ini jual kereta. Dasat. Fuhhh

Published by razorjr

Research and Academician

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: