Ramadan 17, 1442 H – Jumaat

Semalam (tiada kaitan dengan gambar). Sahabat dan juga one of super senior di MRSM Kuantan telah pun meninggalkan dunia ini selamanya. Brain cancer. Fight from 2017 until 2021. Semoga Allah Merahmati Beliau. Banyak nasihat2 yang dikemukakan dalam bab larian dan aku akan ingat dan menyaksikan kebaikkan beliau. Muda. Baru sekitar 46 rasanya umur.


Dulu (berkaitan gambar). Seminggu sebelum ayah aku meninggal dunia. Kami berkesempatan ke Kelantan dan sama-sama bercuti di sana. Masa itu sekitar akhir May 2008. Aku pun tengah cuti master masa tu. Datang dengan keluarga dan stay dekat rumah sewa ayah aku di Kelantan. Banyak masa kami spend di Kelantan. Dan satu2nya yang aku dapat tangkap gambar secara kandid jugak adalah gambar2 di bawah. Tak pernah seumur hidup aku tengok bapak aku layan pantai dengan mak aku. Ini yang first dan juga last.Dan ini antara gambar terakhir sebelum perginya ayah aku meninggalkan dunia ini. Just aku rasa. If you got something to do. Do it now. And if they want something that you actually can give it. Do it now or as soon as possible yang boleh (jika tak dapat merentas negeri sekarang, tunggu once dah boleh merentas maka proceed).Betullah orang kata. eh jap. Islam berkata. Buat baik jangan tangguh. Do it as soon as possible. Nak insaf jangan esok, insaf sekarang. Apa2 pun benda baik buat dan rancang terus. Jangan tangguh. Dengan mengikut prosedur yang betullah maksud aku. Bukan ler suruh tipu surat nak rentas negeri ke ape tp dgn kaedah betul.

Published by razorjr

Research and Academician

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: