Larian dan Motivation

Lari.

Aku akui aku tak banyak berlari sgt dalam sebulan dua ni especially dalam Jan and Feb ni. Bahkan nanti tinggal bulan 3 aje nak berlari lepas tu Ramadhan (bulan 4) so most probably aku maybe just simple or short run aje dan focus on core development balik for upper and lower strength. Mcm if setiap ptg before berbuka ke atau lepas tarawih ke buat kejap core strength workout.

Most probably nearest back to run seriously selepas raya la kot which is on middle of May 2022 rasenye. Aku akan tetap lari jugak dalam Feb, March ni tp tak sekata kot graphnya just sekadar maintaining fitness.

Aku ada aje masa nak berlari tp terasa bila event dah tak macam dulu mmg makin demotivated.

Dulu cuba korang bandingkan, setiap hujung minggu akan ade lebih kurang 4,5 event larian serata Malaysia. So sebulan tu berpuluh event larian. Mmg banyak beb. Masuk hujung tahun lagi la byknye siap Larian Milo yg dimasuki berpuluh ribu orang dan juga KLSCM yg berpuluh ribu. Skg memang sukar la kot. Aku tak rasa 2022 ni akan kembali seperti itu lagi. Bahkan 2023 tu pun mungkin baru pulih separuh. Aku rasa dalam 2024 atau 2025 baru event akan kembali ceria seperti tahun 2019 dan sebelumnya.

So kita tengok sama2lah apa akan berlaku untuk tahun2 mendatang ni.

Published by razorjr

Research and Academician

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: