Puasa di Kobun

Salam semua. Dah sampai ke kampung ke masing2? Aku dah sampai Hulu Langat ni. Hehehhe. Alhamdulillah. Bila balik ke kebun, kene la rajin sikit sebab rumah kat kebun pak mentua aku ni mmg jenis on off. Dtg waktu ade event, so kene mengemas and cuci. Nanti pasni ada prepare bahan2 memasak and lemang pun ada nak bakar esok lusa ni. Sesuatu yg aku tak penah buat pun bab2 ni hahaha. Aku tua nanti pun tak sanggup beb. Beli aje. Hahahaha. Tp demi org tua kita kene layan sebab ni generasi depa. Generasi kita lain mcm skit. Tambah2 gamer and programmer mcm aku ni jenis mengadap komputer huhuhu.

Kali ni pak mentua aku ajak beraya di kebun dia. So aku mmg tak balik Kepong, terus dari Melaka ke Hulu Langat. Sini mmg pak mentua aku ade tanah dia beli dari tahun 1970 kot if tak silap ke 1980. Time tu murah ler lagi, skg tanah 2 ekar ko kira la berapa kat Hulu Langat ni.

Itulah hari raya. Semoga semuanya selamat sejahtera. Ini semua memori. Walaupun aku takde tanah ade rumah satu tingkat and apartment sebuah kat KL tp dpt gak la merasa nikmat hidup tanah persendirian pak mentua aku. Hehehe.

Published by razorjr

Research and Academician

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: