Adapter Monitor Samsung

Salam, dalam isnin lepas sekitar 9 Mei 2022, aku punya adapter monitor salah satu monitor aku tak dptkan onkan monitornya. Aku pun check apsal dari tiga monitor aku, satunya tak dpt on? Aku mmg tak pernah off monitor aku kecuali cuti panjang. So if aku kat rumah tu 1,2 bulan tak pernah balik KL ke atau jalan yg tidur lebih dua malam, mmg tak off. Monitor ni termasuk sama mcm Internet, Dan Astro/Unifi Box. Aku off bila cuti lebih dua malam aje.

So aku start siasat, rupanya adapter dia dah kong and takleh on. Senang aje nak tau, aku pakai adapter monitor lain dan check. So mmg sah adapter bawah ni rosak.

Adapter yg rosak

Kemudian aku search kat Shopee. Tulis aje Samsung LED monitor adapter.

Terus keluar. Aku check dulu and then beli terus sebab tgk mcm support aje

Alhamdulillah terus boleh gunakan bila sampai semalam (Jumaat 13 Mei 2022). Cuma pastikan beli dgn power adapter sekali. Sebab dia pakai three pin.

So setel masalah aku.

Ini info2 lain untuk monitor and adapter baru beli aku.

Published by razorjr

Research and Academician

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: